• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Turizm sektöründe dev anlaşma imzalandı

Turizm sektöründe dev anlaşma imzalandı
Turizm sektörünün en önemli şirketleri arasında yer alan Crystal Group, Tez Tour ve Biblio Globus Kilit Global markası altında birleşti. Kilit Global’in 2015 hedefi 1 milyon 200 bin turist.

CRYSTAL Group, Tez Tour ve Biblio Globus arasında uzun süredir devam eden ikili görüşmeler birleşmeyle sonuçlandı. Kilit Global markası altında birleşen 3 dev şirket, 25 bin yatak kapasitesi ile turizm sektöründeki dengeleri değiştirdi. 1 milyon 200 bin turist hedefi ile çalışmalara başlayan Kilit Global’in ilk hedefi Rusya pazarı.

 

KALİTEMİZ ORTADA
Birleşmenin detayları hakkında Hürriyet’e konuşan Crystal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, “Grubumuzun yatak kapasitesi 25 bin. Bu da Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesi anlamına geliyor. Bünyemizdeki otellerin kalitesi ortada. Ayrıca Tez Tour ve Biblio Globus’un Rusya’daki etkinliği tartışılamaz seviyede. Bu tabloya bakıldığında bu birleşmenin Türk turizmindeki kazanımı üst seviyelere taşıyacağını söyleyebilirim” dedi.

GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRDİK
Otellerle kontratlar yapılmaya başlandığını söyleyen Kilit, “Hedeflerimiz büyüdü. Uçak gücümüzü birleştiriyoruz. Ayrıca özellikle Rusya’da tanıtım çalışmalarına başladık. Rus televizyonlarında reklamlarımız yayınlanacak. Ayrıca taksitli tatil satışları da gündemimizde. Yakın zamanda Tez Tour festivali adı altında bir etkinlik gerçekleştirip 2 bin acenteyi davet edeceğiz. Bu süreç içinde Turizm Bakanlığı da bizi destekliyor. Biz pazarlara ilişkin görüşlerimizi yetkili isimlerle paylaştık” diye konuştu. 

 


 

ÇALIŞMAYA BAŞLADIK
Birleşmenin Türk turizmi açısından büyük bir şans olduğunu dile getiren TEZ Tour ortaklarından Alexander Burtın ise şöyle dedi: “Şirket olarak 24 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Artık çalışmalarımızı Kilit Global markası altında yürüteceğiz. 2015 yılı gerçekten sıkıntılı geçecek gibi görünüyor. Ancak içinde bulunduğumuz yapı Türk turizminin gelişmesine ve krizlerden en az zararla çıkmasını sağlamaya çalışacak. Özellikle Rus pazarında öngörülen düşüşün en alt seviyede tutulması için çalışmalara şimdiden başladık.”

BİBLOGLOBUS
Biblio Globus, dünyanın 30 farklı destinasyonuna yılda 1 milyon 350 bin yolcu taşıyor. Şirketin öne çıkan özelliği ise Rusya’daki satışlarda farklı bir yöntem izlemesi ve diğer tur operatörlerine göre yüzde 30 daha ucuza tatil olanağı sağlaması. Globus, müşterilerine ‘Türk tur operatörleri yıllarca size pahalı fiyattan tatil sattılar’ sloganıyla yaklaşıyor.

TEZ TOUR
Başta Rusya olmak üzere Ukrayna, Belarus gibi çevre ülkelerden yılda 1 milyona yakın turisti Türkiye’ye getiren en önemli tur operatörlerinden Tez Tour ise 19 yıl önce Türk ve Rus şirketi olarak kuruldu. Tez Tour bugün uluslararası şirket olarak 24 ülkede faaliyet gösteriyor.

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim