• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Doğu Karadeniz'de sezonun ilk kruvaziyeri

Doğu Karadeniz'de sezonun ilk kruvaziyeri
Doğu Karadeniz'e bu sezon gelen ilk kruvaziyer gemisi olan ve Trabzon Limanı'na demirleyen Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli gemi, 265 Alman turist taşıyor.

Doğu Karadeniz'e bu sezon ilk gelen "Hamburg" adlı kruvaziyer gemisi, Trabzon Limanı'na demirledi. 

Bahama bayraklı, 250 metre uzunluğundaki "Hamburg" isimli kruvaziyer gemisi, Alman vatandaşı 265 yolcusuyla Trabzon Limanı'na ulaştı. 

Bu yıl yöreye gelen ilk kruvaziyer gemisi olan "Hamburg"daki turistlerin, Trabzon'un tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra akşam saatlerinde aynı gemiyle Batum Limanı'na hareket edeceği belirtildi. 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, kruvaziyer turizminde dünyanın yeni rotalar belirlemeye çalıştığını belirterek, bu rotalar arasına Doğu Karadeniz'i kabul ettirdiklerini söyledi. 

Doğu Karadeniz'de yeni bir sektör olan kruvaziyer turizminin hızla geliştiğini anlatan Kaldırım, şunları kaydetti: 

"Kruvaziyer sektöründe ileri ülkelerin sahip olduğu altyapıları Doğu Karadeniz'de de oluşturmak gerekiyor. Öncelikle limanlarımız kruvaziyer turizmi için iyileştirilerek daha uygun koşullar sağlanmalı. Çünkü dünyadan bu bölgeye daha çok kruvaziyer gemisi ve turist gelmek istiyor. Altyapının hazırlanmasına paralel Doğu Karadeniz'deki turizm daha da gelişecektir. Bugün ABD ve Avrupalı kruvaziyer turistleri geliyor ama yakın gelecekte farklı ülkelerden de bölgemize gelmek isteyecekler. Doğu Karadeniz'in kruvaziyer turizminde büyük geleceği bulunmaktadır." 

Türkiye Kruvaziyer Birliği Başkanı Ekrem Demirtaş ise Doğu Karadeniz'in kruvaziyer turizmi açısından büyük şansının olduğunu vurgulayarak, Karadeniz havzasındaki diğer ülkelerin sektöre katılımıyla Doğu Karadeniz'deki potansiyelin daha çok artacağını dile getirdi. 

Doğu Karadeniz Kruvaziyer Platformu Kurucu Başkanı Suat Hacısalihoğlu da bir süre önce Miami'de dünya kruvaziyer turizmi temsilcilerinin toplandığını ifade ederek, toplantıda, kruvaziyer turizminde yeni bir destinasyon olan Doğu Karadeniz'in de tanıtımını yaptıklarını söyledi.  

Kruvaziyer turizminde Doğu Karadeniz rotasının büyük heyecan yarattığını anlatan Hacısalihoğlu, "Bu rotanın daha büyük tanıtımlara ihtiyacı var. Tanıtım arttıkça bölgeye gelen kruvaziyer gemi ve turist sayıları da hazla artıyor" dedi. 
 

Bu haber toplam 1707 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim