• BIST 9079.97
  • Altın 2323.978
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9394
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye'nin turist haritası

Türkiye'nin turist haritası
Tarih boyunca birçok medeniyeti barındıran Anadolu toprakları, zengin tarihi mirası, renkli kültürel yapısı ve doğal güzellikleriyle dünyanın her yerinden turist çekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan dünyanın en eski şehirlerinden İstanbul, tarihi, kültürel varlıkları ve boğazıyla Türkiye'nin turizm merkezlerinin başında geliyor.

Dünyanın en eski şehirlerinden olan ve üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul, tarihi, kültürü ve eşsiz boğazıyla Türk turizminin gözde merkezlerinin başında geliyor.

Binlerce yıldır, farklı medeniyetlere yurt olan İstanbul'un hemen her yöresinde, tarihin çeşitli dönemlerinden kalma kent duvarları, saraylar, kasırlar, camiler, kiliseler, sinagoglar, çeşmeler ve konaklarla karşılaşmak mümkün. Bu özellikleriyle dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul, konuklarına zengin bir "menü" sunuyor.

 Ayasofya, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Rumeli Hisarı, Anadolu Hisarı, Haydarpaşa Garı, Sirkeci Garı, Binbirdirek Sarnıcı,Yerebatan Sarnıcı, Galata, Beyazıt ve Dolmabahçe kuleleri, Dikilitaş, Çemberlitaş Sütunu, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Feshane ve Sepetçiler Kasrı gibi tarihi yapılar tursitlerin ilgi gösterdiği yerler arasında. 

Topkapı, Dolmabahçe, Beylerbeyi, Çırağan, Yıldız ve Zübeyde Sultan sarayları, Sultanahmet Camisi, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı da ziyaretçilerin uğrak yeri durumunda. 

Geçen yıl İstanbul'u görmeye gelenler en fazla Ayasofya Müzesi'ni merak etti. Ayasofya, 3 milyon 574 bin ziyaretçiyle Türkiye'de geçen yıl en çok ziyaret edilen müzesi oldu. Yerebatan Sarnıcı da 2 milyon 120 bin 862 kişiyi ağırladı.

"Osmanlı payitahtı" Bursa ve "Kuran-ı Kerim'deki cennet tasvirine uyan bir yer" olarak görülen Kocaeli'nin Kartepe ilçesi ise özellikle Arap turistlerin ilgi alanında.

Uzun yıllar terör olaylarının gölgesinde kalan Güneydoğu Anadolu Bölgesi, çözüm sürecinin ardından özellikle bölgeye komşu ülkelerden çektiği turistlerle, "kültür ve inanç turizminin merkezi olma" hedefinde ilerliyor.

Tarihi ve kültürel varlıklarını eşsiz doğasıyla birleştiren Karadeniz ise Avrupa ve ABD'nin yanı sıra Körfez ülkelerinden de yoğun ilgi görüyor.

Türkiye'nin "beyaz cenneti" Pamukkale Rusların, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi"ndeki Safranbolu ise Tayvanlıların en çok ziyaret ettiği turizm destinasyonları arasında yer aldı.

Türkiye'ye gelen turist sayısında ilk sıralarda yer alan Almanlar ve Ruslar dünyaca ünlü deniz ve Kapadokya ile Nevşehir, Zeugma ile Gaziantep, Kızkalesi ile Mersin, Selimiye Camisi ile Edirne'ye ilgi gösteren Avrupalı turistler arasında, yaşamını Didim'de sürdürmeyi tercih edenler de bulunuyor.

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim