• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Türk tatilciler komşudan vazgeçmiyor

Türk tatilciler komşudan vazgeçmiyor
Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz, Türk tatilcilerin Yunanistan’a gitmelerini engellemedi.

Ülkede turistlerin aldıkları hizmetin ya da ürünün ödemesini yapmakta zorlandığı iddia edilse de turizm sektörü temsilcileri sadece Yunan halkının bankalardaki paralarını almakta zorlandığını ifade etti. Avrupa ülkeleri ise, Yunanistan'da tatil yapacak vatandaşlarına uyarılarda bulundu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Yorgo Kirbaki, Türk tatilcilerin tepkilerini öğrenmek için Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin ve  Etstur Kruvaziyer Turları Müdürü Ahmet Yazıcı'nın görüşlerine başvurdu. 

Yunanistan’da çalıştıkları partnerlerinin kendilerine dün itibariyle telefon ve mail yoluyla bilgilendirme yaptığını söyleyen Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Şu anda Yunanistan’da sadece Yunan halkı için problem var. Oteller, hastaneler diğer birimler çalışmalarını sürdürüyor. Turistler için bölgede bir sıkıntı yaşandığına dair bilgi yok. Ödemelerini rahatlıkla yapabiliyor. Özellikle Türkler hala Yunanistan’da tatillerine devam ediyor. Turlarda bir iptal yaşanmıyor. Aksine hala talep geliyor. Yunanistan’da 2-3 yıldır devam eden ekonomik kriz sebebiyle fiyatlar zaten yüzde 40 aşağıdaydı. Türk turist bu avantajdan yararlanıyor. Hatta bazı otellerin otoparkları 34 plakalı, Türkiye plakalı araçlarla dolu. Gittiğiniz her yerde Türkler var” diye konuştu. 

'YUNANİSTAN'A YAPTIĞIMIZ SEFERLERİN TARİHLERİNİ UZATTIK'

Kruvaziyer turlarına katılan Türkler için de bir sıkıntı olmadığına değinen Etstur Cruise Turları Müdürü Ahmet Yazıcı, “Herhangi bir talep durması yok. Aksine Yunanistan’a yaptığımız seferlerin tarihlerini uzattık. Gemi ile adalara gidenler konaklama ve diğer ihtiyaçlarını gemide gideriyor. Adalarda gezdikleri süre içinde de zaten nakit harcıyorlar. Bu ekonomik kriz ile beraber bölgedeki restoranlar ve otellerde fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz” dedi.

AVRUPA ÜLKELERİ VATANDAŞLARINI UYARDI

Öte yandan, Avrupa ülkelerinden Yunanistan’a tatil yapmaya gidecek vatandaşlarına uyarılar yapılıyor. Almanya, Yunanistan’da tatil yapmayı planlayan vatandaşlarına “Yanınızda yeteri kadar nakit bulundurun” çağrısı yaparak, bankalarda nakit sıkıntısının yaşanabileceği yönünde uyardı.

Hollanda Dışişleri’nden yapılan açıklamada ise, “Seyahatinizi iyi planlayın ve durum değişikliklerini takip edin” denilerek “Yunanistan’da yaşanacak nakit sıkıntısı nedeniyle ülkeye gideceklerin yanlarına yeterli miktarda nakit almaları” tavsiyesi yapıldı. Aynı şekilde Norveç ve İsveçliler de aynı yönde uyarıyı yaptı.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim