• BIST 9777.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Side, dalış turizminin merkezi oldu

Side, dalış turizminin merkezi oldu
Antalya Side açıklarında dalış yapan turistler su altında caretta caretta deniz kaplumbağaları ve farklı balık türlerine dokunmanın heyecanını yaşıyor.

Antalya'nın dalış turizminde Kaş'tan sonra en fazlı turist çeken yeri Manavgat Side. Antik dönemde Pamfilya bölgesinin Akdeniz'de önemli ticaret merkezi olan Side Limanı günümüzde de dalış turizmiyle isminden söz ettiriyor. Eski uçak ve gemi batırılarak yapay resesif(batık) alanları oluşturulmasıyla Side bölgesi son 7 yıl içinde cazibe merkezi haline geldi. 

Çok sayıda farklı balık türlerinin bulunması, caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanlarında biri olması Antalya'ya tatile gelen turistler için Side'yi cazibe merkezi yapıyor. Dalış turizmi uzmanları, dünya dalış turizminde ilk üçte Meksika, Mısır ve Avustralya ülkelerinin olduğunu belirtiyor. Bodrum'dan sonra Side'de su altı müzesi olmasının Side'yi dalış turizminde cazibe merkezi yaptığını belirten Side Silver Diving School sahibi Ahmet Gülaydın, hedeflerinin, dalış turizminde Side'yi Avustralya, Mısır, Tunus, Singapur ve Meksika ile yarışır hale getirmek olduğunu söyledi. Eski ve kullanılmaz gemi batırarak yapay resesif alanları oluşturmanın dalış turizminde önemli olduğunu belirten Gülaydın, bu bağlamda Avusturalya'nın her yıl eski kullanılmayan bir uçak batırarak dalış turizminde 20 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydetti. 

Gülaydın, "Side doğal güzelliyle dalış turizminde dünyanın sayılı dalış yerleri Mısır, Meksika, Singapur, Tayland, Avusturalya ile rekabet etmeye aday. Dalış yapan turistler Side'nin sualtı doğal güzelliğine hayran kalıyor. Farklı balık türlerine dokunma ve deniz kaplumbağalarını görmenin heyecanını yaşıyor. Dünyada dalış yapmada böylesi su altı güzelliği olan başka bir yer yok." dedi. Gülaydın, hedeflerinin Side'de yıllık 5 bin turiste dalış yaptırarak su altı güzelliklerini göstermek olduğunu ifade etti. 

Öte yandan Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat'ın dünyada su zengini turizm destinasyonu olmasına karşı bugüne kadar su sporları turizminden yeteri kadar istifade edemediğini söyledi.

TİSOYAB olarak Manavgat ve Side'de su sporları turizminin yaygınlaşması için özel önem verdiklerini belirten Aydoğan, "Side antik dönemde Akdeniz'de önemli deniz ticareti merkeziydi. Günümüzde de dalış turizminde dünyanın önemli yeri olacağına inanıyoruz. Manavgat'ın su sporları turizminde söz sahibi olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim