• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Giresun Adası'na tekne turları başlıyor

Giresun Adası'na tekne turları başlıyor
Giresun Adası'nın turizme kazandırılması yönündeki çalışmalardan birinin de adaya tekne turları ve 15 Temmuz tarihinde turların başlayacağını kaydetti.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Adası'nın turizme açılması için yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.  Karahan, yaptığı açıklamada, tarihi, doğal, kültürel ve inanç turizmi açısından zengin bir potansiyeli bulunan adanın bölge turizminin gelişimine ciddi katkı sunacağına inandığını belirtti. 

Adanın turizme kazandırılması yönündeki çalışmalardan birinin de adaya tekne turları olduğunu vurgulayan Karahan, 15 Temmuz tarihinde turların başlayacağını kaydetti.  Vali Karahan, tekne turlarının adanın turizm potansiyelini yukarılara taşıyacağını vurgulayarak şunları aktardı:

"Günlük taşıma kapasitesi 800 kişi olan son model tekne ile 50 dakikalık gidiş-dönüş yolculuk süresine ilaveten adada yapılacak. 'M.Ö 800  Yılına Yolculuk' konseptli bir Herkül ve bir Amazon kostümlü rehberler eşliğinde 40 dakikalık  tiyatral gösterilerle 1 saat 30 dakikalık bir program oluşturuldu. Şimdiden Karadeniz Bölgesi'ne gelen büyük tur şirketleri ve çevre illerdeki acenteler adaya mitolojik yolculuk için yoğun ilgi gösteriyorlar. Doğal ve arkeolojik alanlarda Herkül’ün Altınpost efsanesini, Amazon kadınların yaşayışlarını, Hamza taşının bereketini misafirlerimiz yaşayacaklar. Adayı ziyaret eden turistler özel olarak düzenlenen kuş gözlemevinden doğal yaşamı  gözlemleyebilecekler."

Teknenin 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında hizmet vereceğini ifade eden Vali Karahan, kış dönemlerinde de hava şartlarının elverişli olması durumunda ise denizde gezinti şeklinde hizmet vermesi planlandığını bildirdi.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim