• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Borajet, ilk tarifeli uçuşunu gerçekleştirdi

Borajet, ilk tarifeli uçuşunu gerçekleştirdi
Türkiye'nin umutla beklediği bölgesel havacılık projesini hayata geçiren Borajet'in tarifeli ilk İstanbul-Tokat uçuşunda sadece iki yolcu vardı.

PROJE İYİ, START KÖTÜ

Türkiye'nin umutla beklediği bölgesel havacılık projesini hayata geçiren Borajet'in tarifeli ilk İstanbul-Tokat uçuşunda sadece iki yolcu vardı. Peki, o yolcular kimdi?

Borajet'e ait ATR 72-500 tipi uçak İstanbul'dan Tokat'a ilk tarifeli seferini düzenledi. Sabah saat 07:00'de kalkması gereken BRJ100 sefer sayılı uçak 15 dakika gecikmeli olarak Tokat'a gitmek üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalktı. İlk uçuşunu İstanbul-Ankara-Tokat arasındaki özel seferle yapan Borajet'in tarifeli ilk uçuşunda tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşandı.

İKİ YOLCUYLA TOKAT'A GİTTİ!

Borajet'in İstanbul-Tokat uçuşunda sadece iki yolcu vardı. O yolcular ise, 590 TL ödeyerek gidiş dönüş bilet satın alan Airporthaber ve Airport TV Genel Yayın Yönetmeni Ali Kıdık ile Airport TV Haber Müdürü Murat Herdem idi. 66 yolcu kapasiteli uçakta iki yolcuyla ilk seferini yapan Borajet uçağı, başarılı bir uçuşun sonunda saat 08.43'te Tokat Havaalanı'na indi. Tokat-İstanbul seferine de pek ilgi yoktu. Dönüş seferinde Ali Kıdık ve Murat Herdem'in dışında 8 yolcu daha vardı. Dönüş seferi için saat 09:14'te kalkan uçak bir saat 30 dakikalık yolculuğun ardından Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koydu.

İlk seferde beklenen yolcu sayısına ulaşılamasa da özellikle kabin görevlilerinin yolcularla tek tek ilgilenmesi ve güleryüzlü tavırları yolculardan tam not aldı.

NEDEN TALEP GÖRMEDİ?

Tarifeli ilk sefere talebin az olması da bölge halkı tarafından iki sebebe bağlanıyor. Birincisi, Türk insanının pervaneli uçaklara karşı mesafeli yaklaşımı ikincisi ise 150 TL'lik yüksek sayılabilecek bilet fiyatları...

Tokat-İstanbul seferini yapan uçakta bulunan bazı yolcuların Borajet ile ilgili düşünceleri: AK Parti Tokat Merkez İlçe yönetim Kurulu Üyesi Sinan Türk: Hiç böyle boş bir uçakla Tokat-İstanbul arasında uçmadım. Üzüntü verici bir durum. Bu fiyatlar halkın beklentisine cevap veremez. İlerleyen dönemlerde fiyatların aşağıya çekilmesini umuyorum. Fiyatlar 100-120 TL aralığında olmalı.

İşadamı Mustafa Tosun: Fiyatlar çok yüksek.. En azından 120-130 TL arasında olması gerekiyordu. Bu projenin tanıtılmadan hayata geçirilmesi büyük hataydı.Tokatlılar adına çok üzüldüm.

Sadık Baydemir (Emekli): Fiyatların 110-120 TL aralığında olması gerekirdi. Sezgin Yılmaz (Turizmci): Hiç tanıtım yapılmadı. Vatandaş bu seferlerin başladığından dahi habersiz. Fiyatların en fazla 120 TL olması gerekir.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 7937 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim