• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

BMW, deniz biyoyakıtını UECC, GoodShipping ile test edecek

BMW, deniz biyoyakıtını UECC, GoodShipping ile test edecek
Birleşik Avrupa Otomobil Taşıyıcıları (UECC) ve sürdürülebilir nakliye girişimi GoodShipping Programı, UECC'nin rulolarında deniz biyoyakıtını (BFO) test etmeye devam etmek için şimdi otomobil üreticisi BMW Group ile ortaklık kurdu.

Bu yılın başlarında üç aylık biyoyakıt denemelerini duyurduktan sonra, kısa deniz armatörü Birleşik Avrupa Otomobil Taşıyıcıları (UECC) ve sürdürülebilir nakliye girişimi GoodShipping Programı, UECC'nin rulolarında deniz biyoyakıtını (BFO) test etmeye devam etmek için şimdi otomobil üreticisi BMW Group ile ortaklık kurdu.

Açık / kapalı (RoRo) gemiler.BMW Group, BFO'nun UECC'nin 140 metrelik 2.080 araçlık taşıyıcı M / V Autosky üzerinde test edildiği ikilide bir araya geldi.

Biyoyakıt ilk hacmi teslim edildi için Rotterdam Limanı'nda 16 Mart'ta Autosky. Deneme, Mart ve Temmuz 2020 arasında daha fazla yakıt ikmali operasyonu gerçekleştirdi. Gemi şu anda Zeebrugge, Belçika ve Santander, İspanya arasındaki güzergahta BFO'yu test ediyor. Deneme için kullanılan yemeklik yağ bazlı BFO, biyoyakıt şirketi GoodFuels tarafından sağlandı.

Deneme süresi boyunca Autosky'de sevk edilecek olan BMW Group navluna karşılık gelen biyoyakıt hacmine yönelik yakıt primini karşılayarak BMW Group,  bu gönderiler için yüzde 80 ila 90 oranında CO 2 emisyon azaltımı talep edebilecek ve toplamda daha fazla UECC ve GoodShipping Programına göre 400 tondan fazla karbondan arındırılacak.

Bunun BMW için karbon nötr bir tedarik zincirine ulaşmak için önemli bir adım olduğu ve kargo sahiplerinin çevresel ayak izlerini azaltmalarını sağlayan GoodShipping Programının temel amacı olduğu söyleniyor.

“BMW Group'un ro-ro gemisi M / V Autosky'mizdeki denemeye devam etmek için katılımı otomotiv sektörüne, karbondan arındırma araçlarının hazır olduğunu ve gemilerimizin denizcilik endüstrisi için tüm zorlukları karşılayacak donanıma sahiptir.


UECC Enerji ve Sürdürülebilirlik Müdürü Daniel Gent yorum yaptı

“Taşımacılık lojistiği büyük bir karbon etkisine sahiptir. Bu nedenle BMW Group tarafından proaktif olarak karbondan arındırmak için adımlar atarak ve çözümler sunmak için gösterilen özveri, sektördeki diğer isimlere bu yolculukta bize katılmaları için bir çağrı olarak algılanmalıdır,” dedi.


Anniek Sluis , Büyüme Kaptanı, GoodShipping Programı ekledi

GoodShipping Programı, nakliyecilerin deniz taşımacılığı CO 2  emisyonlarını azaltmalarını amaçlar. 
İlk olarak, sevkıyattan gelen tüm CO 2  aynı atmosfere yayıldığı için, hangi gemilerin geleneksel bunker yakıtları üzerinde biyoyakıt kullandığına bakılmaksızın veya 'düşme' miktarına bakılmaksızın, bu emisyonları azaltma yolunun eşit derecede etkili olduğu öncülünde çalışmaktadır. biyo-yakıt,  katılan nakliyecilerin yükünü taşımanın CO 2 maliyetlerini dengelediği sürece yakıt deposuna eklenir.


Deniz biyoyakıt, armatörlerin ve operatörlerin hem deniz yakıtları için sülfür içeriği hakkındaki yeni yasalara hem de 2030 ve 2050'ye kadar gelecekteki karbon azaltma düzenlemelerine uymalarını sağlar.

Önümüzdeki aylarda, RoRo segmentinde deniz biyoyakıt alımının sürdürülmesi için ilave seçenekler izlenecek.

Bu haber toplam 48527 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim