• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Air Malta'nın S. Gökçen uçuşları başladı

Air Malta'nın S. Gökçen uçuşları başladı
Air Malta, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan Malta’ya uçmaya başladı. Haftada 2 gün Sabiha Gökçen’den Malta’ya uçacak Air Malta, temmuz ayından itibaren ise haftanın üç günü karşılıklı sefer gerçekleştirilecek.

Malta’nın ulusal havayolu şirketi Air Malta'nın 2014 yılının ilk 3 ayında yolcu sayısını yüzde 39 artırarak, 4.8 milyon yolcuya ev sahipliği yapan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Malta’ya seferleri başladı. Malta uçuşları, Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün, Temmuz ayından itibaren ise Çarşamba günü de eklenerek haftanın üç günü karşılıklı gerçekleştirilecek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Malta arasındaki seferlerin biletleri, tek yön 85 Euro’dan başlayan fiyatlarla www.airmalta.com adresinden temin edilebilecek.
31 Mart tarihinde başlayan seferlerin tanıtımı amacıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda etkinlik düzenlendi. Malta Başkonsolosu Reuben Gauci, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, Air Malta Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Philip Saunders’ın yanısıra İSG ve Air Malta üst düzey yetkililerinin ve havalimanı protokolünün katılımıyla düzenlenen Malta hattının tanıtımı etkinliğinde; yolculara yerel kıyafetli animatörler ile canlı müzik ziyafeti sunuldu. Etkinlik bitiminde ise İSG ve Air Malta üst düzey yetkililerinin katılımıyla pasta kesimi yapıldı. Ulaşım ağını her geçen gün artıran Sabiha Gökçen Havalimanı, bugün itibariyle 95 dış hat, 35 iç hat destinasyon ile dünyada toplam 130 noktaya ulaştı. Hizmet verilen toplam havayolu sayısı ise 50’yi buldu.

SAUNDERS: UZUN VADEDE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Air Malta Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Philip Saunders, basın mensuplarına yaptığı açıklamada İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçtiklerini söyleyerek, “İstanbul’da havalimanı değiştirmemizin sebebi, büyüyen potansiyeli değerlendirmek isteyişimizdir. Hedefimiz aynı zamanda partnerimiz olan THY ile birlikte yolcuları başka noktalara da taşımak. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda maksimum faydaya ulaşmayı hedefliyoruz. Sabiha Gökçen, bizim için güzel umutlar vaad eden bir havalimanı. Atatürk Havalimanı’nda ne yapıyorsak aynısını burada yapıyoruz. Haftada 2 sefer yapıyorduk, burada da aynısını yapıyoruz. Yazın haftada 3 sefere çıkartmayı hedefliyoruz. Uzun vadede büyümeyi düşünüyoruz. Sabiha Gökçen’de amacımız başarılı bir operasyon yapmak ve başarılı yolcu sayılarına ulaşmak. Yeteri kadar gelir sağlayıp bu hattı karlı bir şekile getirmeyi amaçlıyoruz. Devamında bunu bağlantılarla desteklemeyi planlıyoruz. Bağlantı yaptığımız güzel noktalar var, amacımız olabildiğince çok yolcuya ulaşmak” dedi.

BUĞDAY: YOLCU SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İşletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday, sağladıkları yolcu artışının 2014’ün şubat ve mart aylarında da devam ettiğini belirterek, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yolcusuna konfor sunan ve hızlı ulaşılan bir havalimanı olduğunu ifade etti. Dış hat uçuş noktalarının sayısını hızla artırdıklarına dikkat çeken Buğday, yeni destinasyonların eklenmesiyle dış hat yolcu sayısında yüksek bir büyüme kaydettiklerini vurguladı. Buğday, “Yıl içinde bünyemize katılacak yeni havayolları ve yeni açılacak uçuş noktalarıyla yolcu sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

sabiha3.jpg

sabiha4.jpg

sabiha5.jpg

sabiha6.jpg

sabiha7.jpg

sabiha2.20140410152739.jpg

malta2.jpg

Sinan SAYGI - ULAŞIM ONLİNE

www.ulasimonline.com
 

Bu haber toplam 1647 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim