• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Uçaktan indirilen yolcu THY'den davacı

Uçaktan indirilen yolcu THY'den davacı
Moskova seferine hazırlanan THY uçağında “Klimaları açın, patlayacağız” diyen Ali Kopuz, tüm yolcuların indirilip yeniden kontrolden geçirilmesine neden oldu.

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul- Moskova seferine hazırlanan uçakta kabin ekibiyle tartışan yolcunun “Klimaları açın, patlayacağız” sözü krize neden oldu.

Çorlu’da tekstil fabrikası sahibi Ali Kopuz, önceki gün sefere hazırlanan uçakta yaşananları şöyle anlattı: “Tüm yolcular bindi. Uçakta çok sıcaklık vardı. Klimalar çalışmadığından dolayı yolcular şikayet ediyorlardı. Ben de kabin görevlisine ’Şu klimaları çalıştırabilir misiniz?’ dedim. ’Klimayı çalıştıramayız’ dedi. Ben de ’Nasıl olur?’ dedim, uçak kalkmak üzereyken, klima hala açılmayınca ’Sıcaktan patlayacağız’ dedim.”

‘Seni uçuramayacağız’

Şikayetini belirttikten bir süre sonra yanına gelen görevlinin “Seni uçuramayacağız” dediğini belirten Kopuz, şöyle devam etti. “Ben de ona ‘Sebebi ne?’ diye sordum. ’Bomba var’ dediğimi söyledi. Ben de kendisine, öyle bir şey söylemediğimi belirttim. ’Çevremizdeki insanlar var onlar da ne söylediğimi duymuştur’ dedim. Bu kez kabin amiri yanıma gelerek havacılık kuralları gereği bu tür kelimelerin kullanılmaması gerektiğini belirtip inmemi istedi.

Benim bir suçum olmadığını, eğer var ise polis çağırmasını söyledim. Özel güvenlik görevlileri geldi, bana terörist gibi bakmaları çok canımı sıktı. Polis geldi, birlikte uçaktan indik. Polisler bu arada çantalarıma baktı. Benden sonra bütün yolcuları indirmişler, tekrar güvenlikten geçirmişler. Üzüldüm. O kadar insana eziyet oldu. Adli kontrol yapıldı, alkol muayenesinden geçtim, ifade verdim ve ayrıldım. Rusya’da iş bağlantılarımız var. Mağaza ve depolarımız var. Bugün bu iş bağlantılarının toplantısı vardı. THY’ye, pilot ve kabin görevlilerine ciddi bir dava açacağız.”

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 853 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim