• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

THY, Ukrayna üzerinden uçuşları durdurdu

THY, Ukrayna üzerinden uçuşları durdurdu
Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna hava sahasında Malezya Hava Yolları'na ait Boeing-777 yolcu uçağının füzeyle vurularak düşürülmüş olması ihtimali üzerine Ukrayna üzerinden tüm uçuşları durdurduğunu duyurdu.

Böylece Türkiye'den Rusya'ya uçak seferleri yarından itibaren Krasnodar-Volgograd Rusya toprakları üzerindeki koridora kaydırılmış oluyor. Yapılan değişiklik İstanbul-Moskova seferlerinin hissedilir uzamasına neden olacak. Şimdiki 3 saat yerine 3 saat 50 dakikaya çıkması bekleniyor.

Rus RİA ajansının haberine göre THY’den önce benzer karar Alman Lufthansa ve Rusya’nın Aeroflot ile Transaero havayolu şirketleri tarafından alınmıştı.

EUROCONTROL HAVA SAHASI KAPATILDI

Ukrayna’da Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), Doğu Ukrayna bölgesinin sivil uçuşlara kapatıldığını açıkladı.

Ukrayna’nın Donetsk yakınlarında düşürülen Malezya Havayolları’na ait Boeing 777-200 tipi yolcu uçağıyla ilgili olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol) bir açıklama yaptı. Eurocontrol, bölgeye yapılan tüm uçuş planlarının iptal edildiğini ve bölgeyi sivil uçuşlara kapatıldığını açıkladı.  Düşürülen uçakta hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Eurocontrol, uçağın hava trafiğine açık olan bir bölgede uçuşunu yaparken kaybedildiğine dikkat çekti. Olayın arkasından Eurocontrol, Doğu Ukrayna’yı içeren bölgede yapılacak hiçbir sivil uçuş planının kabul edilmeyeceğini de belirtti.

UÇAKLARIN ROTASI DEĞİŞTİ

Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesinin ardından başta Türk Hava Yolları olmak üzere Alman Lufthansa, Air France ve Rus Aeroflot Havayolları Ukrayna hava sahasını kullanmayacaklarını açıkladı. Tel-Aviv- Moskova seferini yapan Rus Transaero Havayolları’na ait yolcu uçağı rotasını değiştirdiği de görüldü.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim