• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

'Türk Hava Yolları Müzesi' hizmete girdi

'Türk Hava Yolları Müzesi' hizmete girdi
Türk Hava Yolları (THY) Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda yeni müzesini açtı. Proje kapsamında, daha önce uçuş hizmeti vermiş ve emekli olmuş çalışanlar, müzede sergilenecek ürünleri tamamladı.

Müze kurma kararı alan THY, başlattığı proje ile daha önce uçuş hizmeti vermiş ve emekli olmuş çalışanları ile bağlantı kurarak müzede sergilenecek ürünlerin toplanmasını tamamlayarak Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda yeni müzesini açtı. Müzede THY'nin 1933 yılından bu güne kadar geçen yolculuğu anlatılıyor.

Bir süre önce müze kurma kararı alan THY, tamamlanan projenin arkasından yeni müzesini, Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda açtı. Kabin Hizmetleri ve Kabin Eğitim tarihini yansıtan müzede sergilenen tüm ürünler emekli olmuş personelden toplandı. Müzede THY'nin 1933 yılından bu güne kadar geçen yolculuğu anlatılıyor.

THY'nin Uçuş Eğitim Başkanlığı, köklü bir geçmişe sahip kurumun kabin tarafının tanıtılması için 2012 yılında bir müze açma kararı aldı. THY'de uçuş hizmeti vermiş ve emekli olmuş çalışanlarla müze için bağlantı kuruldu. Amatör bir ruhla müzede sergilenecek ürünler toplanmaya başlandı. THY'nin 1933 yılında başlayan yolculuğunda hem ziyaretçileri hem de aileye katılacak olan kabin memurları adaylarını görseller ile zamanda bir gezintiye çıkarmak amaçlandı. 2014 yılının Ocak ayında müze, kolleksiyonerlerin, THY'de çalışan ve emeklilerin katkıları sayesinde ziyarete açıldı.

Ziyaretçilerin beğenisini kazandı

Açıldığı andan itibaren birçok ziyaretçinin ilgisini ve büyük beğenisini kazanan müzede 1950'lerden bu yana kullanılan üniformalar, biletler, ikram malzemeleri, maket koleksiyonu, acil durum kartları, çekçekler, çantalar, kurumsal tarihi yansıtan kitaplar, ekiplerin kullandığı aksesuarlar ile geçmişi yansıtan fotoğraflar yer alıyor.

Geçmişten günümüze bir yolculuk imkanı sunan müze, kabin memurları adaylarının ne denli büyük bir aileye katıldıkları bilinci oluşturmasına da yardımcı oluyor. THY'nin Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda, Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak'ın önderliğinde kurulan müzede en çok ilgi çeken bölüm ise kabin ekiplerinin sergilendiği bölüm. Çolak, koleksiyonun her geçen gün biraz daha büyüdüğünü beyan etti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 821 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim