• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Çelebi'den Atatürk Havalimanı’na yeni üs

Çelebi'den Atatürk Havalimanı’na yeni üs
Türkiye sivil havacılık sektöründe yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetlerinin öncü kuruluşu Çelebi, Atatürk Havalimanı’ndaki yeni tesislerde hizmet vermeye başladı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) Atatürk Havalimanı’nda artan yolcu trafiğine çözüm olarak yürüttüğü yeni terminal binası ve apron genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Atatürk Havalimanı apronunda merkezi konumdaki 1987 yılından beri kullandığı binasını boşaltan Çelebi Hava Servisi yeni binasına taşındı.
Çelebi’nin yeni tesisleri DHMİ tarafından 05/23 pistinin sonunda tahsis edilen 11.000 metrekare alan üzerinde inşa edildi. Çelebi Havacılık Holding’in inşaat departmanında görevli Mimar Mehmet Mahir Sucularlı ve Mimar Ufuk Ergun tarafından hazırlanan proje, Modernyapı tarafından uygulandı. Toplam 5.845 metrekarelik inşaat alanına sahip tesisler, günde ortalama 100 işçinin çalışmasıyla 6 ayda tamamlandı. İdari bina, bakım hangarı ve yeni depolama yerleşkesinden  oluşan tesisler, tam kapasiteyle hizmet vermeye başladı.

Yangına dayanıklı A1 sınıfı malzeme kullanıldı

İleri teknoloji kullanılarak inşa edilen tesislerde, mevzuata uygun olarak yangına dayanıklı inşaat yapı malzemeleri kullanıldı. İdari bina dış cephe duvarları A1 sınıfı yanmaz malzeme gaz beton, hangar binası dış duvarları ise yine kısmi gaz beton ve taş yünü dolgulu sandviç panel kaplama olarak tasarlandı. İdari binada ısı izolasyonu için taş yünü dolgulu mantolama sistemi uygulandı. Doğramalar ise ısıcamlı sistemlerle çözümlendi.

Hangar içinde vinç sistemi ilk defa kuruldu

Bakım hangarı binasında genel bakım alanı ve kaporta atölyesinde ilk defa vinç sistemi kuruldu. Hangar iç kullanım yüksekliği, ekipmanların rahat bakım ve boyalarının yapılmasına elverişli olacak şekilde yüksek olarak inşa edildi.

“Yeni tesislerde en üst standartlarda hizmet vereceğiz”

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay, yeni tesislerde faaliyete başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Atatürk Havalimanı, Çelebi için çok önemli bir istasyon. Yeni binamızda çok daha güçlü bir şekilde operasyonlarımızı sürdüreceğiz” dedi. Koray Özbay, “Çelebi, 1958 yılında Türkiye’nin ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak kurulduğu günden bu yana çok yol kat etti. Ali Cavit Çelebioğlu’nun Esenboğa Havalimanı’nda 1 merdiven 5 işçi ile kurduğu Çelebi bugün, 2 kıta 5 ülkedeki 36 havalimanında yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veriyor. Çelebi, uluslararası standartlardaki yüksek hizmet kalitesi ile, uluslararası arenada kabul ve takdir gören global marka konumuna ulaştı. Yeni binamızda da çok daha güçlü bir şekilde en üst standartlarda hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Koray Özbay, dünyanın en yoğun limanlarından biri olan Atatürk Havalimanı’nda çok kısa sürede tamamlanan inşaatta iş güvenliği ve işçi sağlığına da maksimum hassasiyet gösterdiklerini belirterek, bu sayede hiçbir üzücü olayın yaşanmadığını da vurguladı.

celebi2.20140722135103.jpg

celebi3.20140722135120.jpg

www.ulasimonline.com
 

Bu haber toplam 1332 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim