• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

THY, TBF ile sponsorluğu 2016'ya uzattı

THY, TBF ile sponsorluğu 2016'ya uzattı
Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile olan sponsorluk anlaşmasını 2016 yılına kadar uzattı.

THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen imza törenine THY Genel Müdürü Temel Kotil ile FIBA Avrupa ve TBF Başkanı Turgay Demirel katıldı. A Milli Basketbol Takımıoyuncuları ve teknik ekibi de töreni takip etti.

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Turgay Demirel, TBF olarak uzun yıllardır THY ile işbirliği içinde Türk basketbolunu geliştirmeyi, Türkiye'yi tanıtmayı ve birlikte projeler geliştirmeyi çok büyük bir zevkle hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sene de THY ile uzun süreli sponsorluk imzalıyoruz. Erkek basketbol milli takımımızİspanya'daki FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda, kadın milli takımımız da Türkiye'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi gururlandırmak için çok büyük çaba harcayacak. Onun dışında TBF altyapı yatırımlarıyla çok büyük bir sevinç yaşadı. Ümit Basketbol Milli Takımımız Türkiye basketbol tarihinde ilk kez altın madalya kazanarak, çokbüyük başarılara imza attı. Bütün bu çalışmalarımızda bizlere destek olan THY'ye çok teşekkür ediyoruz."

İşbirliği yaptıkları THY'den her zaman övgüyle bahsettiklerini anlatan Demirel, "TBF ve THY, ülkemizi kendi alanlarında başarıyla temsil eden, dünyaya tanıtan, ülkemizin son 10 yılda gösterdiği gelişmeyi çok iyi kanıtlayan ve birbirini destekleyen iki kurum olarak bundan sonra da faaliyetlerini beraber yürütecek. Biz de her zaman THY'nin ortağımız olmasından övgüyle bahsediyoruz" diye konuştu.

Turgay Demirel, A Milli Takım'ın FIBA Basketbol Dünya Kupası'nda madalya alması durumunda ekibe verilecek prim miktarının sorulması üzerine, "Dünya şampiyonu olurlarsa bundan sonra business uçacaklar" diyerek espri yaptı.

Demirel, İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül'de düzenlenecek turnuvada grup maçlarını Bilbao kentinde oynayacaklarını hatırlatarak, THY'nin turnuva için ek seferler koymasını beklediklerini söyledi.

"Bizim için onur veren işbirliğimizi 2 yıl daha uzattık"

THY Genel Müdürü Temel Kotil de kendilerine onur veren bir anlaşmayı 2 yıl daha uzattıklarını aktardı.

Her konuda dünyanın 1 numarası olmayı amaçladıklarını vurgulayan Kotil, "Bizim için onur veren bir anlaşmanın devamı. İşbirliğimizi 2 yıl daha uzattık. Türkiye basketbolda iyi gidiyor. Biz Avrupa'nın en iyi havayolu olduk, siz de basketbolda en iyisi olacaksınız. Amacımız her konuda dünyada 1 numara olmak. Allah'ın izniyle bunu başaracağız. Türkiye, havacılıkta oyun kurucu oluyor. Yalnız THY değil, yeni havalimanı sayesinde de oyun kurucu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sporu desteklemekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kotil, şöyle konuştu:

"Sporu desteklemekten dolayı çok memnunuz. Bütün dünyayı seviyoruz. 3 milyar yolcunun peşindeyiz. Her yolcunun kalbine girmenin en kestirme yolu spordan geçiyor. Bunun önemli bir kısmını da basketbol oluşturuyor. Onun için de federasyonumuzu destekliyoruz. Başarılar diliyoruz. Genç arkadaşlarımızın her sene altın madalya almasını istiyoruz. O altınları Türkiye'ye getirmek için uçaklarımız hazır."

THY Genel Müdürü, sponsorluk sözleşmesi kapsamında sadece TBF'nin ulaşımınıkarşılayacaklarını belirterek, "THY'nin en iyi yaptığı şey insanları bir yerden diğer yere ulaştırmak. Diğer şeyleri federasyonumuz çözüyor zaten. Ulaşımda da iyi basketbolcu arkadaşlarımızın kazanmasına yardımcı olacak" diye konuştu.

Türkiye Basketbol 1. Ligi'ne sponsor olma gibi çalışmalarının olup olmadığıyla yönündeki soruyu Temel Kotil, "Şu anda böyle bir planımız yok ama olabildiğince aktiviteyi desteklemek istiyoruz. Şu anda lig sponsorluğu ile ilgili bir çalışmamız yok" diye cevap verdi.

THY'nin zarar ettiği iddiası

Temel Kotil, THY'nin mali açıdan zor durumda olduğu şeklinde yapılan haberlerin sorulması üzerine, "Bizim bir sıkıntımız yok. Şirket olarak bugüne kadar 150 uçağın teslimatını aldık. Bu yılki finansmanımızı tamamlamış durumdayız. Bu haber nasıl ve neden yapıldı bilmiyorum ama 2002'den beri kar eden bir şirketiz" şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki kulüpler ve sporcularla ilgili başka sponsorluk çalışmaları yürüttüklerini aktaran Kotil, "Sponsorlukla ilgili devamlı çalışıyoruz. İmzaya geldiğinde paylaşabiliyoruz. Tüm dünyadaki insanların kalbine girmemiz için sponsorluklara ihtiyacımız var. Biz sporunyanındayız. Yurt dışında kendimizi tanıtmada da sporu çok iyi kullanıyoruz. Türk takımları bizim için çok daha önemlidir ama yabancıların gönlüne girmemiz gerekiyor" değerlendirmesindebulundu.

Sponsorluk sözleşmesinin ardından Temel Kotil'e adının yazılı olduğu 12 numaralı formahediye edildi.

Bu arada A Milli Basketbol Takımı, toplantının ardından kamp çalışmaları için İtalya'nın Bormio kentine gitti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim