• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

THY, İsrail'e olan seferlerini durdurdu

THY, İsrail'e olan seferlerini durdurdu
Delta, Air France ve diğer bir çok havayolu şirketi güvenlik önlemleri nedeniyle Tel Aviv'e olan uçuşlarını askıya almıştı. Aynı karar THY'den de geldi.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Tel-Aviv seferini yapan 2 uçağı, Ben Gurion Havalimanı'nın çatışmalar yüzünden güvensiz olması nedeniyle geri döndü. THY Basın Müşaviri Ali Genç, Twitter'da kişisel hesabından yaptığı açıklamada, ''Türk Hava Yolları mevcut şartları değerlendirerek Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurma kararı aldı.Durum yakından izlenmekte olup, gelişmelere göre uçuşlarla ilgili karar gözden geçirilecektir'' dedi

Dev şirketler İsrail'e uçuşları durdurdu

ABD'nin önde gelen havayolu şirketleri, güvenlik nedeniyle İsrail'e yapılan uçak seferlerini iptal etmeye başladı.

Delta Havayolları,  ikinci bir duyuruya kadar Tel Aviv'e olan uçak seferlerini durdurduklarını açıkladı. US Airways ve United Havayolları da Salı günü Tel Aviv'e yapılacak uçak seferlerini iptal etti.

Delta, güvenlik gerekçeleriyle İsrail'e olan tüm uçuşlarını iptal etti. Delta Hava Yolları, Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havalimanı ile New York John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı arasındaki tüm uçuşları süresiz olarak askıya aldı.

Delta Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, Salı günü John F. Kennedy Havalimanı'ndan Tel Aviv'e gitmekte olan, içinde 273 ve 17 mürettebat bulunaDL468 sefer sayılı uçağın güvenlik gerekçesiyle Akdeniz üzerindeyken havada geri dönerek Paris- Charles Gaulle Havalimanı'na indiği bildirildi.

US Airways de US 796 sefer sayısıyla Los Angeles'tan havalanan uçak seferini bağlantı noktası olan Philadelphia'dan Tel Aviv için hareket etmeden önce iptal ettiğini açıkladı. Salı günü Tel Aviv Ben Gurion Uluslararası Havalimanı yakınlarına roket isabet etmesinin ardından Tel Aviv'e seferini iptal eden havayolu şirketlerine United Havayolları da katıldı. United Havayolları, Newark Liberty Uluslararası Havalimanı'ndan Tel Aviv'e yapılacak UAL 84 ve UAL 90 sayılı seferlerini iptal etti. İsrail seferlerini iptal eden havayolu şirketleri, ABD Federal Havacılık Dairesi ile yakın çalışma içinde olduklarını, yolcularının ve çalışanlarının güvenlikleri gereği sözkonusu uçak seferlerini iptal ettiklerini açıkladı.

ABD'nin önde gelen havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarını askıya almasından sonra, Avrupa ülkeleri havayolu şirketleri de güvenlik gerekçesiyle İsrail'e olan seferlerini durdurmaya başladı. Lufthansa, KLM  ve Air France da İsrail'e yaptıkları uçak seferlerini askıya aldıklarını açıkladı.

ABD Federal Havacılık Dairesi, tüm Amerikan havayolu şirketlerine önümüzdeki 24 saat boyunca Tel Aviv'e uçuş yapmalarını yasakladığını bildirdi.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim