BOSCH HİBRİD'E HAZIRLANIYOR...
Bosch Servisleri, gün geçtikçe artan hibrid araç teknolojisine hizmet vermek amacıyla, bakım ve onarım servisi sunmaya başlıyor.
Hibrid araç teknolojisinin gelişimi ve orijinal ekipman temini için önemli çalışmalar yapan Bosch, özel arıza tespit ve bakım cihazları ile gerekli olan tüm servis hizmetlerini sağlamayı amaçlıyor.
İçten yanmalı motor ve elektrikli motor olmak üzere tamamen farklı iki güç kaynağı ile çalışan hibrid araçların, yüksek gerilim nedeniyle oldukça zor olan sistem arıza tespiti ve çözümü uzmanlık gerektiriyor. Bosch’un, bu durumu göz önünde bulundurarak ürettiği Bosch FSA 050 portatif test cihazı, Eylül 2010'da Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenecek olan Automechanika Fuarı’nda tanıtılacak. Firma yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; tek başına kullanılabilecek olan cihazlar, aynı zamanda 7 serisi FSA arıza tespit cihazları ile kablosuz iletişim kurarak, yüksek gerilim sistemlerinin arıza tespit ve çözümünü sağlayabilecek.
Hibrid araçlar için güncel teknik bilgiler ile arıza tespit verileri içeren ve ilk aşamada Toyota Prius 1 ve 2 modellerinde tam arıza tespiti ve çözümü sunan Bosch servis yazılımı ESI[tronic]'nin, Ekim 2010 itibariyle yeni Toyota Prius 3, Honda Civic Hybrid 2 ve Honda Insight modellerine de çözüm üretmesi bekleniyor.
Yeni modeller ile birlikte gelişen hibrid teknolojisiyle, ESI[tronic] servis yazılımları da üç ayda bir güncellenerek, servislerin ileri teknolojiyi yakından takip etmeleri sağlanıyor. Yeni eklenecek araçlar arasında Nisan 2011’de piyasaya çıkacak olan Volkswagen’in Touareg Hybrid modeli de yer alıyor.
Yeni teknik eğitim programı
Bosch, ayrıca servislerinin ileri teknoloji hibrid araçlara hizmet sunabilmesine katkı sağlamak amacıyla, yüksek gerilim araçları üzerinde güvenli çalışma yeterliliği adı altında yeni bir teknik eğitim programına başladı. Yüksek gerilim teknolojisi ve çalışma ilkeleri, hibrid bileşenleri, sürüş konseptleri ve kontrol elektroniği gibi konular içeren teknik eğitim, hem teorik hem de pratik modüllerle uygulanıyor. Bosch Servisleri hibrid araç teknolojisiyle ilgili soru ve sorunlarının çözümü konusunda Bosch’un teknik hattından destek alabiliyor. Bosch tüm bu hizmetler sonucunda; gelecekte hibrid araçlarla ilgili oluşacak pazar için hazırlık yapmış oluyor.
Bosch Hibrid'e hazırlanıyor

Bosch Servisleri, gün geçtikçe artan hibrid araç teknolojisine hizmet vermek amacıyla, bakım ve onarım servisi sunmaya başlıyor.
Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kiralık minibüse talep artışı varEnterprise’ın Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, 'insanlar ailece seyahatlerini araç kiralamaya yönlendirdi. Bu noktada, bavul kullanımı ve kişi sayısı, minibüs ve SUV gövde tipli araç kiralamada geçen yıla göre yüzde 60’a varan artışlar yaşadık" dedi.
VW'de üst düzey atamaAudi, Bentley, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu'ndaki liderlik değişiminin şirketin güçlü işçi temsilcileriyle maliyet indirimini müzakere etmeye çalıştığı bir zamanda gelmesi dikkati çekti.
Otomotivde üretim artıyor, satış beklentileri yükseldiOtomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin 3. Koronavirüs Etki Araştırması’na göre; üretime devam eden şirketlerin oranı yükselişe geçti. Ara veren şirketler ise bu ay çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.
Toyota Türkiye, 800 kişi istihdam edecekYeni tip corona virüs (Kovid-19) tedbirlerini alarak üretime başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, üretim ve ihracat hedeflerini artırmak için İŞKUR üzerinden 800 kişilik ilave istihdam sağlayacak.
Otomobil ihracatı mayıs ayında yüzde 56 azaldıUludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisi Covid-19 salgınının etkisinin sürdüğü Mayıs ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 56 düşüşle 1 milyar 203 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.
Türkiye’nin Otomobili’nin fabrikasına ‘ÇED Olumlu’ raporuTürkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından çalışmaları planlandığı biçimde sürdürülen Türkiye’nin Otomobili yatırımı Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek olan fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli ÇED raporunu olumlu olarak aldı.Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim




















