• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İş dünyası eğitim için işbirliğine imza attı

İş dünyası eğitim için işbirliğine imza attı
TOBB ETÜ ve oda üniversiteleri işbirliği yapacak. TOBB ve TOBB’a bağlı oda ve borsalar tarafından kurulan üniversiteler işbirliğine imza attı.
TOBB ETÜ, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi imzaladıkları Oda Üniversiteleri Protokolü ile imkân ve kaynaklarını, bilgi birikimi ve tecrübelerini, uzmanlıklarını birlikte kullanma imkânı bulacak. Daha sonra kurulacak Oda ve Borsa Üniversiteleri de platformun üyesi olabilecek.
 
365 oda ve borsa arasındaki gelişmiş iletişim ağını, odaların üniversiteleri arasında da kurmak ve kalıcı hale getirmek istediklerini açıklayan TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kullanacakları ortak programların çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
 
Tabana ve kitleye en çok dayanan üniversitelerin TOBB ve oda-borsaların üniversiteleri olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Kuş alayıyla uçar derler. İnşallah birlik ve beraberliğimiz sayesinde eğitim alanında da önemli işler yapabileceğiz” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu öncelikle ortak lisansüstü programlar, sertifika programları ve araştırma-uygulama merkezleri üzerinde durarak, karşılıklı paylaşımların getirilerini vurguladı. Yükseköğrenim için AB içerisinde çok önemli fonlar bulunduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, bunlardan daha fazla yararlanmak gerektiğini anlattı.
 
Söz konusu işbirliği ile eğitim-öğretim sürecinin içerik ve yönteminin küreselleşmesine, akademik ve bilimsel bilginin toplumsal ve bireysel gelişme ve kalkınmaya katkısının artırılmasına önem verileceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Öğrencilerin teorik ve uygulamalı bilgi ve becerilerinin, yetkinliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin rekabet gücünün artırılması ve sürdürülmesine, topluma yönelik hizmetlerin ve faaliyetlerin artırılmasına ve çeşitlendirilmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
 
METİN KALKAVAN VE PROF. DR. ORAL ERDOĞAN DA KATILDI
 
TOBB Birlik Merkezi’ndeki imza törenine TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İbrahim Çağlar, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Öztürk, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Metin Kalkavan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adem Şahin, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ile KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak katıldı.
 
TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Platformun Başkanlar Kurulu Başkanı olurken, Rektörler Kurulu’nun ilk başkanlığına ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren seçildi.
 
tobb2.jpg
 
www.ulasimonline.com
Bu haber toplam 98975 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim