• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

AB ile vize serbestisi ne ilişkin rapor yarın açıklanacak

AB ile vize serbestisi ne ilişkin rapor yarın açıklanacak
AB Bakan Yardımcısı Şahin, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Avrupa Komisyonunun Türk vatandaşları için vizenin kaldırılıp kaldırılmayacağı konusundaki hazırladıkları raporu yarın açıklayacağını hatırlatarak, "Türkiye vize serbestliğini çoktan hak etti. Gere

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, bir otelde düzenlenen "AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, vize serbestisi konusunda açıklamalarda bulundu.

Şahin, vize serbestisi bakımından yarının önemli bir gün olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avrupa Komisyonu Türk vatandaşları için vizenin kaldırılıp kaldırılmayacağını konusunda hazırladıkları raporu yarın açıklayacak. Türkiye vize serbestliğini çoktan hak etti. Gerekli şartları sağladık. Bu konu bir kaç gündür televizyonlarda da ele alınıyor. Vize serbestliğinin tek şartı Geri Kabul Anlaşması'ydı. 2013 yılında bu antlaşma yürürlüğe girdi. Avrupa'ya illegal yollardan girmeye çalışan göçmenlerin geri kabullerini almaya başladık. Türkiye'nin 16 yerinde geri kabul merkezleri kuruldu. Bunlardan bir tanesi de Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde kuruldu. Aktif olarak işlevini yerine getiriyor. Haziran ayına vize serbestliğinin sürecini geri çekmek adına zirve görüşmelerinde 72 şart ve 6'ya yakın kanun çıkartılması öngörüldü. Bunlar da bugün TBMM'de görüşmeye alınacak. Kolluk Gözetim Kurulu Komisyonu Kanunu ile geçmiş olacak. Aldığımız duyumlara göre komisyonun müspet bir raporu olacak. Daha sonra da Avrupa Parlamentosundan geçecek. Bu karar sonucunda Avrupa'da geçişler serbest olabilecek. Bu kararın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Bu haber toplam 94675 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim