• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 25 °C

Eurocontrol, havayolu şirketlerine füze uyarısında bulundu

Eurocontrol, havayolu şirketlerine füze uyarısında bulundu
Avrupa hava trafiğinden sorumlu Eurocontrol, havayollarını Suriye'ye füze saldırısı konusunda uyardı.

Avrupa çapında hava trafiğinin koordinasyonundan sorumlu olan Eurocontrol,
Suriye'ye gelecek 72 saat içinde hava saldırısı düzenlenmesi ihtimalini gerekçe göstererek havayollarına doğu Akdeniz uçuşlarında dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Eurocontrol, gelecek üç gün içinde bölgede havadan-karaya veya seyir füzesi fırlatılabileceğini belirtirken, telsiz yol bulma cihazlarının kesintili olarak devre dışı kalabileceği ihtimaline dikkat çekti.

Eurocontrol, olası füze saldırısı hakkında bilgiyi nereden edindiğini açıklamadı. Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Suriye'de gelecek 72 saat içinde havadan-karaya ve/veya seyir füzesi kullanılarak hava saldırısı yapılma ihtimali ve radyo navigasyon cihazlarının aralıklı olarak devre dışı kalma olasılığı nedeniyle Doğu Akdeniz/Lefkoşa FIR alanında uçuş operasyonu planlamasına gereken özen gösterilmelidir" denildi.

Açıklamada ifade edilen uçuş sahası Suriye hava sahasının dışındaki geniş bir alanı da kapsıyor. Lefkoşa FIR (uçuş bilgi bölgesi) olarak tanımlanan uçuş sahası, Eurocontrol internet sitesindeki haritaya göre Kıbrıs adası ve çevre sularını kapsıyor. Ancak haritada "Doğu Akdeniz" olarak belirlenen ayrı bir bölge görülmüyor.

ABD ve Batılı ülkeler Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin kimyasal silah kullandığından şüphe edilen saldırıya verilebilecek olası askeri karşılığı değerlendiriyorlar. ABD Başkanı Donald Trump, Esad'a verilecek karşılık konusuna odaklanabilmek için Cuma günü ve hafta sonunda yapacağı Latin Amerika ziyaretlerini iptal etti.

Bu haber toplam 2285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim