• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Kadri Samsunlu İngiltere'de İstanbul Yeni Havalimanı'nı anlattı

Kadri Samsunlu İngiltere'de İstanbul Yeni Havalimanı'nı anlattı
Otel anlaşması için Londra’da bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı H. Kadri Samsunlu, İngiltere’nin önemli haber kanallarından Sky News stüdyolarına konuk oldu.

İGA, İstanbul Yeni Havalimanı’nda bulunacak otelin işletmesi için, Londra merkezli otel grubu YOTEL ile anlaştı. Otel anlaşması için Londra’da bulunan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı H. Kadri Samsunlu, İngiltere’nin önemli haber kanallarından Sky News stüdyolarına konuk oldu.

İngiltere’de 2018 yılının haber kanalı seçilen Sky News’ta Ian King’in sunduğu prime timeda (televizyonların en çok izlendiği zaman dilimi) yayımlanan Business News programında, İstanbul Yeni Havalimanı anlatıldı.

Programa projeyi överek başlayan Ian King, İstanbul’un yeni havalimanı ile bir havacılık merkezi olacağının altını çizdi. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin etkili çalışmalarının sonuçlarını verdiğini vurgulayan King, İstanbul Yeni Havalimanı’nın sahip olacağı özellikleriyle Dubai ve Abu Dabi havalimanlarına rakip olduğunu belirtti. King, ayrıca İstanbul Yeni Havalimanı’nın tüm fazlarının tamamlanması ile 200 milyon yolcuya hizmet vereceğini de aktardı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu programda, İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımına ilişkin de bilgiler vererek “Türkiye’nin neden yeni bir havalimanına ihtiyaç duyduğuna” ilişkin görüşlerini aktardı. İstanbul Yeni Havalimanı yatırımının Türkiye ekonomisine getirileri hakkında bilgiler paylaşan Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı’nın Gayri Safi Milli Hasıla’ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağının da altını çizdi.

İstanbul’un doğu ve batının sentezi olduğunu aktaran H. Kadri Samsunlu, Türk Hava Yolları’nın gelişmesi ile birlikte 5 kıtadan tüm yolcuların İstanbul’u kolaylıkla görmeye geleceğini öngördüklerini belirtti. Samsunlu ayrıca metronun da Londra Heathrow Airport’da olduğu gibi şehir merkezi ve İstanbul Yeni Havalimanı arasında kolay ulaşımı sağlamak adına tasarlandığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3162 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim