• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Japonya Hava Kuvvetleri filosunu yeniliyor

Japonya Hava Kuvvetleri filosunu yeniliyor
Japonya Savunma Bakanlığı, hava kuvvetleri filosunu yenileme kararı aldı. Bunun için Lockheed Martin ve Boeing gibi askeri uçak üreticileri ile yapılan görüşmeler hızla devam ediyor.

Lockheed Martin basın sözcüsü “Japon Hava Kuvvetleri Filosunu yenilemek için Japon hükümeti ile işbirliği içerisindeyiz. Son insanlı uçaklar olan 5. nesil savaş jetlerindeki teknoloji birikimimiz ve tecrübemiz büyük. Bununla birlikte Japonya’nın gelecekteki güvenlik ihtiyacını karşılamak için hazırız” dedi.

Japonya Savunma Bakanlığı, hava kuvvetleri filosunu yenileme kararı aldı. Bunun için Lockheed Martin ve Boeing gibi askeri uçak üreticileri ile yapılan görüşmeler hızla devam ediyor. Öte yandan kaynaklar Bakanlığın, Lockheed Martin ile anlaşmaya varmak üzere olduğunu bildirdi. Japonya ABD’li Lockheed Martin’den F-22 Raptor ve F-35 Lightning II özelliklerini barındıran yeni bir avcı uçağı istiyor.  Ancak ABD yasaları F-22 Raptor hayalet avcı uçağını ve uçakta kullanılan teknolojileri başka ülkelere satmayı yasaklıyor. Üreticinin Japonya ile böyle bir anlaşma yapabilmesi için önce ABD hükümetinden izin alması gerekiyor.

Japon Savunma Sanayi uzun zamandır 5. nesil milli savaş jeti geliştirmek için çalışıyor. Bu konuda kayda değer bir yol alındı. Ancak programın fişi yüksek maliyetler nedeniyle çekildi. Hâl böyle olunca ülke çareyi uluslararası savunma devlerinde buldu. Ayrıca Japon Savunma Bakanlığı, hava kuvvetler filosunu yenilemek için şimdilerde 60 adet F-35 Lightning II satın almayı planlıyor.

Savunma Bakanlığı, ABD yasa engeli ihtimaline karşı işini şansa bırakmadı. Bakanlık F / A-18E / F Super Hornet savaş jetlerini üreten Boeing ve Eurofighter Typhoon avcı uçağını üreten BAE System ile görüşmelerine devam ediyor.

Bu haber toplam 1873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim