• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Qatar Airways, Eurasia Airshow’a çıkarma yaptı

Qatar Airways, Eurasia Airshow’a çıkarma yaptı
Havayolu, etkinlikte en yeni uçakları, Airbus A350-1000 ve Qatar Executive filosunun bir parçası olan Gulfstream G650ER’yi tanıttı.

Qatar Airways, ilk kez Antalya’da düzenlenen yeni havacılık endüstrisi etkinliği Eurasia Airshow’un açılış gününde tüm dikkatleri üzerine topladı. Havacılık etkinliğinin ziyaretçileri havayolunun iki uçağı Airbus A350-1000 ve seçkin Qatar Executive Gulfstream G650ER’yi deneyimledi. Uçak içi turuna katılan VIP konuklar arasında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Yusuf Coşkunyürek, Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Bahri Kesici de vardı.

Havayolu şirketi, çığır açan Qsuite Business Class koltuğunu içeren, dünyanın en ileri yolcu taşıma uçağı A350-1000’i ve seçkin bir Qatar Executive uçağı olan, endüstri lideri, uzun menzilli business jeti Gulfstream G650ER’i tanttı.

Qatar Airways Grup Başkanı, Sayın Akbar Al Baker, “Antalya’da ilk kez düzenlenen Eurasia Airshow’a katıldığımız için çok mutluyuz. Dünyanın her yerinden gelen 100.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu başarılı havacılık etkinliği, en yeni iki uçağımız olan A350-1000 ve seçkin G650ER’yi tanıtmak için eşsiz bir platformdu.” dedi.

VIP konuklar ve basın da dâhil olmak üzere, ziyaretçiler uçakların iç aksamını görmek ve beş yıldızlı havayolunun sunduğu ödüllü hizmeti deneyimlemek için uçağın içini gezdiler.

Qatar Airways şu anda İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na günde iki, İstanbul Atatürk Havaalanı’na haftada on, Adana Havaalanı’na haftada üç, Hatay Havaalanı’na haftada 3 ve Ankara Esenboğa Havaalanı’na günlük uçuşlarıyla Doha ve Türkiye arasında haftalık toplam 37 uçuş gerçekleştirmektedir.

Qsuite, Business Class’ta 180 derece yatabilen çift kişilik yatağı, yolculara özel ve tamamen uyarlanabilir - türünün ilk ve tek örneği - bir ortam sunmanın yanında, hareketli TV ekranları ve alanı sosyalleşmeye uygun hale getiren sürgülü panelleriyle endüstride bir ilktir.

Havayolu şirketi kısa bir süre önce, dünyadaki en hızlı, teknoloji harikası ve uzun menzilli business jeti olan şirketin dördüncü Gulfstream G650ER’sini alarak, Qatar Airways’i dünyanın en büyük Gulfstream G650ER’lerinin sahibi haline geldi. Qatar Executive bugün G500, G600 ve G650ER’den oluşan 30 adet Gulfstream uçak siparişi vermiş durumdadır.

Qatar Airways, yükselen talebi karşılamak amacıyla 1 Temmuz’dan itibaren ve yaz tarifesi boyunca Doha ile İstanbul Sabiha Gökçen arasındaki uçuşlarını Boeing B787 Dreamliner tipi uçaklarla gerçekleştirmeye başlayacak.

2017 senesi Qatar Airways için rekorlar kırdığı bir sene oldu; ürün gelişimiyle, müşteri deneyimlerine olan bağlılığıyla ve yenilikçi yaklaşımıyla 50’den fazla ödül alarak, yolcularının beklentilerinin üstüne çıktığını bir kez daha göstermiş oldu.  

Qatar Airways’in geçen sene kazandığı ödüllerin başında, Paris Havacılık Fuarında düzenlenen, prestijli 2017 Skytrax Dünya Havacılık Ödüllerinde “Yılın Havayolu” ödülü geldi. Qatar Airways bu global ödülün dördüncü kez sahibi oldu. Dünyanın pek çok yerinden gelen yolcular tarafından En İyi Havayolu seçilmenin yanında, Katar’ın ulusal havayolu, “Orta Doğunun En İyi Havayolu,” “Dünyanın En İyi Business Class’ı” ve “Dünyanın En İyi First Class Havayolu Bekleme Salonu” dâhil birçok diğer önemli ödülün de sahibi oldu.

Qatar Airways bu ayın başlarında, Lüksemburg’a doğrudan uçuş gerçekleştirecek Körfez’deki ilk havayolu şirketi olacağını duyurmasının yanında, hızlandırılmış gelişme planlarıyla yakında sefer başlatacağı uçuş noktalarını da açıkladı. Havayolunun uçuş gerçekleştireceği yeni yerler; Londra Gatwick ve Cardif, Birleşik Krallık; Tallinn, Estonya; Valletta, Malta; Cebu ve Davao, Filipinler; Langkawi, Malezya; Da Nang, Vietnam; Bodrum ve Antalya, Türkiye; Mikonos, Yunanistan ve Malaga, İspanya’dır. 

katar.jpgkatar2-001.jpgkatar3-001.jpg

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim