• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY Teknik Uzak Doğu'da bakım merkezi kuruyor

THY Teknik Uzak Doğu'da bakım merkezi kuruyor
THY Teknik, Endonezya ve Malezya'dan gelen talep üzerine Uzak Doğu'da bakım merkezi açacak.

Havacılığın merkezinin doğuya kaydığını belirten THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, “Bize yönelen ciddi bir talep var. 300 uçağı olan bir firmayla görüşüyoruz. 7-8 saatlik uçuşla buraya uçak getirmek zor. Orada hangar açmak istiyoruz” dedi.

Türk Hava Yolları’nın önemli gelir getiren şirketlerinden THY Teknik, Uzak Doğu pazarına açılıyor. 2006 yılında kurulan ve hizmet ağını hızlıca geliştiren THY Teknik, 13 binden fazla Boeing ve Airbus uçak komponentine A’dan Z’ye bakım hizmeti veriyor. THY’nin 330 uçaklık filosunun yanı sıra yurt dışından da büyük talep gören şirket, yurt dışında bakım merkezi açarak bakım ve onarım operasyonlarını genişletmek istiyor.

MALEZYA’DAN DAVET VAR

Yeni Şafak'tan Murat Palavar'ın haberine göre; Türk Hava Yolları Teknik A.Ş Genel Müdürü Ahmet Karaman, uzak lokasyonlardan gelen taleplere, yerinde teknik bakım merkezi açarak cevap vereceklerin söyledi. Yurt dışına açılmaları gerektiğini söyleyen Karaman, “Nasıl Lufthansa yurtdışında Singapur'da Malezya'da, Filipinler’de yer alıyor. Bizim de yer almamız gerekiyor. Bir kaç girişimimiz var. Endonezya ve Malezya'dan ciddi talep var. Körfez ülkelerinden de talep var. Körfez 3 saatlık mesafede. Oradan uçakları Türkiye'ye rahat bir şekilde getirebiliriz. Oysa Uzak Doğu 7-8 saat. Oradan buraya uçak getirmek zor. 300 uçağı olan şirketten talep var. 2023 yılında bin uçak hedefi bulunuyor” dedi.

HAVACILIK MERKEZİ UZAKDOĞU'YA KAYIYOR

Son olarak Romanya devlet havayolu şirketinin bakımını aldıklarını belirten Karaman, “Bugün itibariyle anlaşmaya varıldı. Bu hizmeti İstanbul’daki merkezimizde vereceğiz” dedi. Avrupa pazarının küçüldüğünü belirten Karaman, “Avrupa'da bakım yok. Havacılık Doğu'ya kayıyor. 2025-2030 yılları arasında havacılık merkezi Uzak Doğu olacak. Avrupa büyümüyor artık. Yüzde 1-2’lerde kalıyor. Doğu ülkelerinde ise büyüme oranları yüzde 7-10 arasında” diye konuştu.

SUUDİ HAVAYOLLARI İLK KEZ BAKIMA GELDİ

Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında boşluklar yaşandığını belirten Karaman, bu yıl yaz ayı için yüzde 60-70 doluluk oranına ulaştıklarını kaydetti. THY Teknik'in güven sorunu olmadığını vurgulayan Karaman, şunları kaydetti: “Suudi Arabistan'dan ilk kez uçak bakım işi aldık. Bu yaz 25 uçak THY Teknik hangarlarına bakıma gelecek. Doluluk oranımız yüzde 100’e yaklaştı. Daha şimdiden THY Teknik yaz programı doldu.”

YENİ HAVALİMANI İLE KAPASİTE KATLANACAK

İstanbul Yeni Havalimanı’yla birlikte THY Teknik’in kapasitesinin de katlanacağını belirten Genel Müdür Ahmet Karaman, “Yeni havalimanında THY Teknik hangarlarında aynı anda 45 uçağın bakımını yapabileceğiz. Bunların 25'i geniş gövdeli olabilecek. Bizim merkezimiz Havalimanı’nın ilk faz açılışıyla birlikte hizmete girecek. 4 geniş gövdeli uçağın bakımı yapılabilecek. 2019 yılında A bakımı yaptığımız 10 uçaklı bir hangar daha devreye girecek” dedi.

HAVACILIKTA BAKIM ÖNEMLİ

Ana bakımların uçağın yaşına göre yapıldığına dikkat çeken Ahmet Karaman, “Bir uçağın ana bakımı iki hafta ile bir ay arasında sürüyor. Özellikle uçakta motorun belirli kısımları kritik veya ‘ömürlük malzeme’ dediğimiz malzemelerden oluşuyor. Bunlar saat, iniş kalkış sayısı veya tarihe göre takip edilir. Günü geldiği zaman değiştirilir. Bozulması veya arızalanması beklenmez. Çünkü uçak bakımı havacılık açısından çok önemli” diye konuştu.

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim