• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

IFTE 2018 kapılarını ziyaretçilere açtı

IFTE 2018 kapılarını ziyaretçilere açtı
Türkiye’nin ilk ve tek havacılık eğitim fuarı İstanbul Flight Traingin Exhibition (IFTE) fuarı bugün Dünya Ticaret Merkezi’ndeki WOW Convention Center’da kapılarını açtı.

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık eğitim fuarı İstanbul Flight Traingin Exhibition (IFTE) fuarı bugün Dünya Ticaret Merkezi’ndeki WOW Convention Center’da kapılarını açtı.

Havacılık tutkunu gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılışını Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın yaptı. Açılışa ayrıca Türk Hava Yolları Akademi Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüksek, Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, Onur Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici, “Bu fuar gelecek nesillerimiz için büyük önem taşıyor. Fuarda birçok katılımcı eğitim kurumu bulunuyor. Her şeyin bir eğitimi ve kuralı var. O nedenle her alanda olduğu gibi havacılık alanında da eğitime büyük önem veriyoruz. Küçük ölçeklerde yapılan faaliyetlerin büyük ölçeklere taşınması gerekiyor' dedi.

'YILLIK 1000 PİLOTA İHTİYAÇ VAR'

Sektörün önümüzdeki 5 yıl içerisinde yıllık 1000 pilota ihtiyacı olacağını ifade eden Kesici; 'Şu an sektördeki mevcut pilotların, teknisyenlerin ve kontrolörlerin en az 2 katı ihtiyaç var. Bu nedenle eğitim kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Ben Murat Bey'e ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum.Bu fuarın çok faydalı olacağına inanıyorum. Hem gençlerimize hem de sektörümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Açılış sonrası sektör temsilcileri fuardaki katılımcıların stantlarını ziyaret etti.

Özellikle pilot olmayı isteyen ve havacılık sevdalısı ziyaretçiler için son derece önemli olan IFTE fuarına şirketlerin de yoğun katılımı dikkat çekti. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere havacık sektöründe önemli yer tutan şirketler ve uçuş okulları fuardaki yerini alırken, pilot olmak isteyenler gençlere çeşitli indirimler yapıldı.

ifte.jpgifte2.jpgifte3.jpgifte4.jpg

Kaynak: AirportHaber

Bu haber toplam 2241 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim