• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

"Kaza Dedektifleri" kitabı THK Üniversitesi'nde tanıtıldı

"Kaza Dedektifleri" kitabı THK Üniversitesi'nde tanıtıldı
Havacılık alanında önemli çalışmalara imza atmış dünyaca ünlü Amerikalı Christine Negroni'nin son kitabı ''Crash Detectives'', gazeteci-yazar Didem Kuzu'nun kalemiyle Türkçe olarak yayımlandı. 

Gazeteci-yazar Didem Kuzu'nun imzasıyla raflarda yerini alan "Kaza Dedektifleri" kitabı Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Uçak Kazaları ve Sivil Havacılık Güvenliği" seminerinde tanıtıldı. Dünyanın dört bir yanından havacılık uzmanlarının görüşleriyle, pilotlarla yapılan röportajlarla ve uçak kazalarından kurtulan insanların yaşadıklarıyla harmanlanan Kaza Dedektifleri, uçuş güvenliğinin günümüze dek nasıl artırıldığını etkileyici bir biçimde anlatıyor.

Seminerde kitap ile ilgili öğrencilere bilgiler veren Kuzu, kazalardan alınan derslerin önemine değinerek, "Pek çok uçak kazası haberine imza atmış ve uçak kazalarının nedenlerine dair raporları ilgiyle takip etmiş bir gazeteci olarak, bu kitabı Türkiye'deki havacılık camiasına kazandırmanın önemli bir görev olduğunu düşündüm. Güncel kazalardan çıkarılan derslerle uçakları daha güvenli hale getirmek için yapılan yenilikleri okuyucuya sunmak istedim."dedi.

Kitapta önemli bir ayrıntı ise mucizevi kurtuluşlara değinmesi ve pilotların hızlı düşünme yetileri sayesinde felakete dönüşmeden önlenen ve yüzlerce insanın hayatını kurtaran olayların anlatılması.

Pilot ve pilot adaylarının buluştuğu etkinliğe aralarında Türkiye'nin ilk kadın jet pilotu Şenay Günay da olmak üzere pek çok önemli konuk katıldı. THK Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Haydar Ateş'in kazalardaki insan faktörü, Gülay Tangün'ün hava trafik kontrolörünün yetiştirilme süreci ve AirTürkHaber'den Ahmet Tunagür'ün 3.Havalimanı'nın açılmasına dair konuşmaları öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Geleceğin pilotlarının yetiştirildiği Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ndeki bu etkinliğe damgasını vuran National Geographic'in Inside THY belgeselinde yer alan deneyimli kaptan pilot Hakan Turgut oldu. Pilot adayları oldukça samimi konuşmaları ve aktardığı faydalı bilgilerle Turgut'u heyecan ve ilgiyle dinleyerek adeta sorularıyla terletti.

İŞİNİZİ SEVEREK YAPMANIZ ÖNEMLİ

Turgut, üniversite öğrencilerine uçuş sırasında yaşanılanlarla ilgili faydalı bilgiler vererek, “Ne olursa olsun yaptığınız işi sevmeniz çok önemli. Bu ne olursa olsun, burada öğretmenleriniz sizi ne kadar yoruyorsa demek ki o kadar başarılı olmanız bekleniyor. Zorluklardan yılmadan devam ederseniz başarınız kaçınılmazdır” diye konuştu. 

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Pilot Hakan Turgut, uçuşlarda ne hissettiğine ilişkin bir soruya, “Her seferinde pozitif anlamda heyecanlanıyorum. İşimi çok seviyorum" dedi. Uçuş eğitimini Avustralya'da aldığını belirten Turgut, "Türkiye şuan uçuş eğitimi açısından çok iyi konumda. İnanıyorum ki çok daha iyi olacak" dedi. Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen gazeteci-yazar Didem Kuzu Turgut'a katılımı ve katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti.

kaza_dedektifleri.jpgkaza_dedektifleri2.jpgkaza_dedektifleri3.jpgkaza_dedektifleri4.jpgkaza_dedektifleri5.jpgkaza_dedektifleri6.jpgkaza_dedektifleri7.jpg

Bu haber toplam 3921 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim