• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Afganistan ve Türkiye arasındaki hava koridoru açıldı

Afganistan ve Türkiye arasındaki hava koridoru açıldı
Afganistan ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek için hava koridoru açıldı.

Afganistan ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek için hava koridoru açıldı.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afganistan ve Türkiye arasında ticaret hacmini arttıracak ilk hava koridorunun açılışı yapıldı. Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen açılış törenine Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayun Rasa, Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atikullah Nusrat, Afganistan Tarım Bakanı Nasir Ahmad Durani, Türk Hava Yolları Kabil Müdürü Ahmet Uludağ ve özel sektör temsilcileri ile iş insanları katıldı.

Hava koridoru aracılığıyla ilk uçuşta Afganistan’dan 15 ton ürünün Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

Törende açılış konuşmasını yapan Afganistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Humayun Rasa, iki ülke arasındaki yaşanan ticari gelişmeden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Afganistan ve Türkiye'nin ikili ekonomik komisyonunun eylemlerini uygulayarak, iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin önemli ölçüde genişletildiğine inanıyoruz” dedi.

Törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atikullah Nusrat hava koridoru ile Afganistan’ın ticari ürünlerinin aynı zamanda Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine taşınacağını belirterek, “Geçmişte de genellikle ticari mallarımızı Tür Hava Yolları kargosu ile gönderdik. Ancak bu program, özellikle devlet desteği ile yapılıyor ve malı çok düşük fiyatlı yol masrafı ile Türkiye marketlerine gönderebiliyoruz” diye konuştu.

Büyükelçi Ertuğrul ise Afganistan ve Türkiye arasındaki dostluk bağının eskilere dayandığının altını çizerek, Türkiye’nin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de güçlendirmek için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Afgan iş adamı Matiullah Noozad ise hava koridorunun çok olumlu bir adım olduğunu ifade ederek, “Bu adım sadece iki ülkenin ticari ilişkilerini geliştirmiyor memleketimizin ticaretinin gelişmesi için muhteşem bir fırsat” dedi. 

Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim