• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın temeli atıldı

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın temeli atıldı
Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için temel atma töreni düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, havalimanının 2020'de açılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane il merkezindeki Atatürk Caddesi Belediye önünde partisince düzenlenen mitinginde vatandaşlarla buluştu. Mitingin ardından havaalanının temelini atmak üzere helikopterle Köse ilçesine geçen Başbakan Yıldırım, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Gümüşhane-Bayburt Havalimanı temel atma töreni için Salyazı köyüne geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gümüşhane ve Bayburt Valililerinin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım, hem Gümüşhane'nin hem de Bayburt'un gönüllerindeki yerinin bir başka olduğunu belirterek, memleketin her köşesine hizmet götürmek için zamanla yarıştıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“2 milyon yıllık kapasitesi olacak. 2 milyon insan gelecek. Bayburt'u, Gümüşhane'yi, Erzincan'ı, Giresun'u üst üste koy ancak 2 milyon eder. Onun için büyük bir havalimanı yapıyoruz. Toplam maliyeti 310 trilyon. Helali hoş olsun. İnşallah 2020'de havalimanımızı açmış olacağız, artık buraya uçakla geleceğiz. Gümüşhaneliler, Salyazılılar, Bayburtlular, gurbetçi hemşehrilerimiz, turistler artık yol çilesi çekmeyecek. Dünyanın 4 bir yanından uçakla buralara gelebilecekler. Havalimanımız Bayburt'a, Gümüşhane'ye ülkemize hayırlı olsun. Böyle önemli bir eseri sizler kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek isterim.”

Bütün dertlerinin milleti, devleti birlikte yüceltmek olduğuna değinen Başbakan Yıldırım, “AK Parti'nin doğudan batıya, kuzeyden güneye, yurdun her köşesinde hizmeti var, izi var, mührü var. Haritaya baktığınızda bütün şehirlerde AK Partiyi görürsünüz, ay yıldızlı Türk bayrağını görürsünüz. 16 yıllık kalıcı eserleri görürsünüz. Bütün şehirlerimizi hizmet konusunda hep bir gördük. Doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirinden ayırmadık. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Eserlerimizi 81 ilimizde birer birer hayata geçiyoruz. 15 yılda dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere hizmetlere dönüştük. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmadık. Türkiye'yi bölünmüş yollarla, havaalanlarıyla, modern demir yollarıyla, köprülerle, tünellerle donatacağız dedik, hamdolsun verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik” dedi.

Gümüşhane'ye 51, Bayburt'a ise 42 kilometre mesafede yer alan havalimanı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan projede 3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist yer alıyor. 300 metre uzunluğunda 120 metre genişliğinde apron ve 265 metre uzunluğunda 24 metre genişliğinde taksiruttan oluşacak havalimanı projesinin 1.5 yıl gibi kısa sürede bitirilmesi planlanıyor. 24 firmanın katılımıyla ihalesi yapılan havalimanı 306.6 milyon lira bütçeyle tamamlanacak. 

Bu haber toplam 3377 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim