• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Kahramanmaraş Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor

Kahramanmaraş Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisleri ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisleri ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Funda Ocak Twitter'da şu bilgileri verdi:

Çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi, Türkiye’nin aktif 55 havalimanının 49’unu fiilen işleten, bu anlamda esasen işletmeci bir kuruluş olan DHMİ, gerçekleştirdiği dev projelerle ciddi bir yatırımcı kuruluş olarak takdir topluyor.

Ülke çapında KÖİ modeli ve öz kaynaklarımızla  devam eden projelerimiz büyük bir hızla ilerliyor, arkadaşlarımız örnek hizmet bilinci ve özveriyle harika işlere imza atıyor.

Yıl içinde hizmete açmak için var gücümüzle çalıştığımız en önemli projelerimizden biri olan Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmim Tesisleri yapımında geldiğimiz noktayla ilgili bilgi vermek istiyorum, siz değerli takipçilerime.

Hızlı şekilde devam eden inşaat  yüzde 87 seviyesine ulaştı. Özgün mimarisiyle göz kamaştıran 22 bin 330 m² büyüklüğünde terminal binasının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Çatı ve cephe kaplama imalatları ise tamamlanma aşamasında. Terminal içerisinde ince imalatlar devam ediyor.

Yeterli miktarda ve gerekli noktalarda ticari alanları, mescit, ıslak hacimler, engelli wc’ler ve bebek bakım odaları düzenlenen yeni terminal binası; dış ve iç hat giden yolcu salonları gerektiğinde birleştirilerek büyük ölçekli tek mekân olarak kullanılabilir şekilde planlandı.

Halkımızın hizmetine sunmak için sabırsızlandığımız proje 2018 birim fiyatlarına göre 83 milyon 375 bin 000 TL'ye mal olacak. Ülkemize değer katmak için dev projeler ortaya koymaya, yapılamaz denilenleri yapmaya aynı şevk ve heyecanla devam ediyoruz.

kmaraş.jpgkmaraş2.jpgkmaraş3.jpgkmaraş4.jpg

Bu haber toplam 3767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim