• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

ABD'den Türkiye için seyahat uyarısı!

ABD'den Türkiye için seyahat uyarısı!
Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye dönük seyahat tavsiyelerini güncelledi. Dışişleri Bakanlığı'nın yeni seyahat güncellemesinde ''Türkiye'ye seyahat etmeyi bir daha gözden geçirin'' denildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye dönük seyahat tavsiyelerini güncelledi. Dışişleri Bakanlığı'nın yeni seyahat güncellemesinde ''Türkiye'ye seyahat etmeyi bir daha gözden geçirin'' denildi.

ABD, Türkiye seyahat uyarılarını güncelledi. Türkiye'de hem terör saldırılarının hem de keyfi gözaltıların olduğu belirtilen ABD seyahat güncellemesinde, ''Türkiye'de bazı bölgeler riskli. Seyahat etmeyi bir daha düşünün.'' denildi.

''TERÖRİSTLER BATILI TURİSTLERİ HEDEF ALIYOR''

Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari ve Bitlis'e seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, ''Terörist gruplar Türkiye'de olası saldırılar planlamaya devam ediyor. Terör örgütleri, kaçırma veya suikast için batılı turistleri hedef alıyor. Teröristler, hiç bir uyarıda bulunmadan; turistik noktaları, ulaşım merkezlerini, pazarları, alışveriş merkezlerini, yerel yönetim tesislerini, otelleri, kulüpleri, restoranları, ibadet yerlerini, parkları, önemli spor ve kültürel etkinlikleri, eğitim kurumlarını, havaalanlarını ve diğer kamu alanlarını hedef alabilirler.'' ifadelerine yer verildi.

''ON BİNLERCE KİŞİ TUTUKLANDI''

OHAL kapsamında Türkiye'de, ABD vatandaşları da dahil olmak üzere, on binlerce kişinin terör örgütüyle ilişkisi olduğu şüphesiyle tutuklandığı kaydedilen seyahat tavsiyelerinde, bazı ABD vatandaşlarının da buna maruz kaldığı kaydedildi.

''İZİNSİZ PROTESTO VE GÖSTERİLER TUTUKLANMA NEDENİ OLABİLİR''

Tavsiyelerin devamında, ''Türkiye hükümetince izin verilmemiş protestolara ve gösterilere katılmak tutuklanma gerekçesi olabilir. ABD yönetimi Türkiye’deki personelini ileride değiştirilebilecek belirli güvenlik kısıtlamalarına tabi tutmaktadır'' denildi.

Bu haber toplam 3210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim