• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

MC Havacılık ilk jetleri hangara soktu

MC Havacılık ilk jetleri hangara soktu
Başaran Holding’in 15 milyon dolar yatırımla Atatürk Havalimanı’nda inşa ettiği ultra lüks hangar hizmete açıldı.

Başaran Holding’in 15 milyon dolar yatırımla Atatürk Havalimanı’nda inşa ettiği ultra lüks hangar hizmete açıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında İran’da yaşanan uçak kazasında kızı Mina’yı kaybeden işadamı Hüseyin Başaran, Atatürk Havalimanı’nda kızının adını verdiği hangarını hizmete açtı.

6 bin 800 metrekare alana kurulu Atatürk Havalimanı’nın en büyük hangarlarından biri olan MC Havacılık hangarı, ilk uçaklarını da ağırlamaya başladı. Başaran Holding filosundaki TC-FRK ile birlikte ikisi sürekli olmak üzere gecelik konaklamalarla birlikte diğer uçakları da ağırlamaya başlayan MC Havacılık hangarı, ultra lüks hizmet anlayışıyla benzerlerinden farklılık gösteriyor.

İçerisinde Japon restoranından beş yıldız konforundaki otel odasına, dinlenme salonlarından çamaşırhaneye kadar birçok detayın düşünüldüğü hangarda uçaklara hem konaklama hem de bakım hizmeti verilecek.

Yan yana 4 hangarın birleştirilerek 20 uçak kapasiteye erişen hangarda Airbus ve Boeing gibi dar gövdeli yolcu uçaklarına da bakım yapılabilecek.

Uçaklar hangarlarda konaklama ve bakım hizmeti alırken, uçuş ekipleri de özel olarak donatılan odalarda uçuş saatlerini bekleyecek, çalışma odalarında uçuşa hazırlık yapabilecekler. 

Haziran 2017 tarihinde inşaatına başlanan ve hızla tamamlanan hangarda Avrupa ve Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarından özel jetlere hizmet verilecek.

MC Havacılık’ın genel havacılık sektöründe pazara girmesiyle hangarlama, bakım ve AOC kullandırma gibi hizmet pazarında rekabetin kızışması bekleniyor.

Bu haber toplam 3310 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim