• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Cengiz İnşaat Kuveyt Havalimanı ile tarihe geçti

Cengiz İnşaat Kuveyt Havalimanı ile tarihe geçti
Cengiz İnşaat’ın Kuveyt Havalimanı’nda inşa ettiği 200 milyon $’lık terminal binası, ülkede zamanında biten ilk proje olarak tarihe geçti.

Cengiz İnşaat’ın Kuveyt Havalimanı’nda inşa ettiği 200 milyon $’lık terminal binası, ülkede zamanında biten ilk proje olarak tarihe geçti.

Cengiz Holding tarafından 200 milyon dolara sadece 21 ay gibi rekor sürede yapımı tamamlanan Kuveyt Havalimanı Terminal 4 binasının açılışı yapılarak yetkililere teslim edildi. Kuveyt’in mevcut havalimanı uluslararası standartlara uygun olmadığı için ülkeden ABD’ye direkt uçuş yapılamıyordu. Türkler’in yaptığı yeni terminal binasının hizmete girmesiyle bu sorun da ortadan kalkmış oldu.

Yeni işlere referans oldu

Projeyi en başından itibaren yöneten Cengiz Holding İcra Kurulu Üyesi Uğur Cengiz, “Projeyi belirlenen tarihten önce tamamlayarak Türk müteahhitlik sektörünün başarısını bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Havalimanının yapımındaki kalite ve rekor süre, bize başka işleri de getirdi. Cengiz İnşaat, kurulması planlanan yeni yerleşim bölgesinin altyapı ihalesine 160 milyon dolara imza atarak, çalışmalara başladı. Eş zamanlı olarak 90 milyon dolara 50 kilometrelik bir de otoyol yapacağız” dedi.

21 ayda bitti

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın 6 milyon yolcu kapasitesinin 2 kat üzerine çıkmasının ardından Kuveyt hükümetinin sorunu çözmek için harekete geçtiğini anlatan Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada yaptığımız önemli projeler nedeniyle Cengiz İnşaat da ihaleye davet edildi. Tercih bizden yana oldu. 200 milyon dolara ihaleyi aldık. Normal şartlarda en az 3 yıl sürecek havalimanını 21 ay gibi kısa sürede tamamlamanın ve teslim etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin ve Türk müteahhitlik sektörünün gücünü bir kez daha gösterdik. Havalimanının bu kadar kısa sürede ve yüksek kalitede yapıldığını gören Kuveyt hükümeti, yeni ihalelere de şirketimizi davet etti.”

Emir El Sabah tebrik etti

Kuveyt’te çalışma koşullarının zorlu olmasında kaynaklı yaşanan gecikmeler bu projede yaşanmadı. 15 ayda teslim aşamasına geldi, ilave taleplerle 21 ayda tamamlandı. Teslim törenine katılan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah, projenin hızı ve kalitesinden duyduğu memnuniyeti Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e bizzat iletti. Yeni terminal binası, Türk şirketlerin Kuveyt’te yaptıkları en büyük proje oldu. 

Bu haber toplam 3303 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim