• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Rolls-Royce'un Trent XWB motoru 2 milyon uçuş saatine ulaştı

Rolls-Royce'un Trent XWB motoru 2 milyon uçuş saatine ulaştı
Rolls-Royce Trent XWB ekibi, dünyanın en verimli yolcu uçağı motorunun iki yeni kilometre taşına ulaşmasını kutluyor.

Geçtiğimiz günlerde iki milyon uçuş saatini geride bırakan motor, Ocak 2015'te hizmete girdiğinden beri Airbus A350 uçaklarına güç veriyor. Bu kilometre taşına, 500'üncü Trent XWB motorun Airbus'ın Toulouse tesislerine teslim edilmesinden sadece günler sonra ulaşıldı.

İki kilometre taşı da, Trent XWB programının giderek artan gücünü ve olgunluğunu gösteriyor. Motorun bir milyon uçuş saatine ulaşması neredeyse iki yıl sürerken, ikinci milyona ulaşması ise sadece dokuz aylık zaman aldı. Mükemmel güvenilirlik sergileyen motor, kullanıldığı süre boyunca yüzde 99.9 operasyon güvenilirliği elde ederken seyir halinde devre dışı kalma olayı hiç yaşanmadı.

Bu yılın başında Airbus A350-1000 modelinin hizmete girmesiyle, motorun en yeni ve güçlü modeli olan Trent XWB-97'ye yönelik talep büyük artış kaydetti.

Talebe yetişebilmek için üretimi sürekli olarak artıran Rolls-Royce, motorun üretimini hem İngiltere'nin Derby, hem de Almanya'nın Dahlewitz kentindeki tesislerinde sürdürerek maksimum kapasitede günde bir adet Trent XWB motoru sevke hazır hale getiriyor.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Trent XWB Program Direktörü Gareth Davies, konuyla ilgili “Bu kilometre taşlarına ulaşmış olmaktan ötürü büyük gurur duyuyoruz. Geniş gövde uçak motorları arasında hizmete girişi en sorunsuz olan bu model, güvenilirlikte de sektörün bir numarası olmayı sürdürüyor. Trent XWB kullanan operatörler ailesi genişledikçe, dünyada daha çok müşterimize destek sunacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

Halihazırda 45 operatör tarafından sipariş edilmiş veya devreye alınmış bin 700'ü aşkın modelle, Trent XWB motorları dünyanın en hızlı satılan geniş gövde uçak motoru olma özelliğine sahip.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim