• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Okan Üniversitesi'nin yeni simülatörü hizmete girdi

Okan Üniversitesi'nin yeni simülatörü hizmete girdi
Okan Üniversitesi, Boeing 737-8NG tipi yeni simülatörünün açılışını yaparak öğrencilerinin hizmetine sundu.

Okan Üniversitesi, Boeing 737-8NG tipi yeni simülatörünün açılışını yaparak öğrencilerinin hizmetine sundu.

Pilot olmak isteyen gençlerin öncelikli adreslerinden biri olan Okan Üniversitesi, yeni simülatörünün açılışını gerçekleştirdi. Üniversitenin havacılık bölüm merkezi olan Bahçelievler kampüsünde gerçekleştirilen açılışa katılım da yoğun oldu.

Simülatör ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Okan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şule Kut; 'Bizim için son derece önemli bir açılış. Umarım kazasız kırımsız uçuşlar için kullanılacak bir simülatör olur. İnşallah yolunuz açık olur. Çok teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun' dedi.

Simülatörü hazırlayan Agronn Simülasyon Teknolojileri Genel Müdürü Caner Cennetoğlu ise simülatörün önemine dikkat çekti.

AirportHaber'e açıklamalarda bulunan Cennetoğlu; 'Bu 737-800NG tipi bir simülatördür. Havayollarına öğrencilerin hazırlanması için aletli uçuşları yapabilecekleri bir simülatör olarak hazırlandı. Sertifikalı bir simülatör değil, dolayısıyla çok daha ucuz ancak çok daha etkili eğitim verilebilen bir simülatördür.

Yurt dışında çözüm ortağı olarak birlikte çalıştığımız firmalar var. Hem o firmaların hem de bizim tecrübelerimiz bu simülatörün üzerine konuldu. Dünyada 9 noktada satış yapan bir firmadır Agron. Hem yurt dışında Renault, Volkswagen gibi firmalara görüntü sağlayan hem de Lockheed Martin’den tutun da bir çok simülatör firmasına hem görüntü sistemi hem de donanım sağlayan bir firmadır. Bu tecrübeyle böyle bir simülatör 60 iş günü içerisinde yapılabiliyor. Ama projenin ekstraları olması durumunda bu süreç 3-6 aya çıkabiliyor' dedi.

a3-002.jpga4-004.jpga2-008.jpga1-008.jpg

Kaynak: Fatih Akdeniz / AirportHaber

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim