• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

ABD'de Dean International Uçuş Okulu kapatıldı

ABD'de Dean International Uçuş Okulu kapatıldı
Amerika Birleşik Devletleri Miami şehrinde faaliyet gösteren, Türk Öğrecilerin de sıkça tercih etmiş olduğu Dean International Uçuş Okulu geçirilen büyük bir kaza dolayısı ile kapandı.

Amerika Birleşik Devletleri Miami şehrinde faaliyet gösteren, Türk Öğrecilerin de sıkça tercih etmiş olduğu Dean International Uçuş Okulu geçirilen büyük bir kaza dolayısı ile kapandı.

Miami Executive Havalimanı kuzeybatısına 9 mil mesafede gerçekleşen kazada 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenler arasında 22 yaşındaki uçuş eğitmeni Jorge Sanchez, 22 yaşındaki Carlos Scarpati adlı PPL öğrencisi ile birlikte Cessna 172N Model uçakla eğitim uçuşu yaptıkları esnada 72 yaşındaki eğitmen Ralph Knight ve öğrencisi 19 yaşındaki Nisha Sejwal Piper PA34 model uçağıyla eğitime uçuşu yaptıkları anda havada çarpıştıkları ortaya çıktı. Carlos Scarpati'nin Annesi Aurora Scarpati Ripalda yaşanan kazada tüm mesuliyetin uçuş okulunun ihmalinden kaynaklandığını belirterek uçuş okulunun kapatılması ve maddi, manevi zararının tanzimi için yüklü bir hukuk mücadelesi başlattı.

Son zamanlarda artan pilot ihtiyacına karşılık dünya üzerinde verilen pilotaj eğitimlerinin kalite ve güvenilirliği sorgulanmaya başlandı. Ülkemizde de öğrencilerin maliyeti öne sürerek yurtdışı uçuş okullarını tercih ettiği ortamda güvenlik zaafiyeti açık bir şekilde kendini göstermekte.

Dean International Uçuş Okulu öğrencilerine bir bilgilendirme yaparak artık eğitimlerine devam etmeyeceğini, okulun kapandığı bilgisini paylaştı. Okulun kapanmadan evvel 50 eğitim uçağı 1000 üzerinde eğitim gören aktif öğrencisi olduğu bilgisi edinildi.

Daha öncede ölümlü kazalara sebep olunan okulda eğitim alan öğrenciler eğitimlerin riskli ortamlarda, güvenlikten uzak derme çatma verildiği bilgisini verdi.

Kaynak: AirportHaber

Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim