• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Fas'ta uçak seferlerinde aksamalar devam ediyor

Fas'ta uçak seferlerinde aksamalar devam ediyor
Fas Kraliyet Hava Yolları, pilotların kısmi grevi nedeniyle 18 Temmuz'dan bu yana yurt içi ve yurt dışı 127 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Kraliyet Hava Yolları'ndan yapılan yazılı açıklamada, sivil toplum kuruluşu Fas Uçak Liderleri Derneği'ne üye pilotların grevi nedeniyle bugün yapılması planlanan 10 seferin iptal edildiği, 12'sinin ise iptal ya da erteleme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Grevin başladığı 18 Temmuz'dan bu yana 127 seferin iptal edildiği, bazı uçuşların ise saatlerinde değişiklik yapıldığı kaydedilen açıklamada, söz konusu erteleme ve iptallerin çoğunluğunu, Kazablanka'daki 5. Muhammed Havalimanı'ndan Avrupa veya Afrika ülkeleri arasında gerçekleşmesi planlanan uçuşların oluşturduğu kaydedildi.

Hava yolu şirketi, yolcuların uçuşların durumuna ilişkin bilgi almaları için havalimanı idaresiyle iletişime geçmelerini istedi.

Öte yandan 5. Muhammed Havalimanı'nın yanı sıra Madrid gibi Avrupa'daki bazı havalimanlarında da yolcular, planlanan uçuşların iptal edilmesine tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraf ve görüntülerle, bazı durumlarda 20 saati geçen bekleme sürelerinden şikâyet eden yolcular, Fas Kraliyet Hava Yolları'ndan zararlarının tazmin edilmesini istedi.

Sivil toplum kuruluşu Fas Uçak Liderleri Derneği'ne üye pilotlar, Fas Kraliyet Hava Yolları'nın taleplerini karşılamadığı gerekçesiyle 18 Temmuz'dan itibaren kısmi grev başlatmıştı.

Kraliyet Hava Yolları ile son birkaç aydır pilotların ücretlerinin artırılması, yıllık tazminat ve diğer sosyal talepler konusunda görüşmeler yapan dernek yetkilileri, hava yolu şirketiyle anlaşma sağlanamayınca üyelerinden, "resmi ve haftalık tatillerde çalışmamalarını" istemişti.

Bu haber toplam 3132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim