• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Kütahya'dan yurtdışına sefer talep ediliyor

Kütahya'dan yurtdışına sefer talep ediliyor
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşların Kütahya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Zafer Havalimanı'ndan sefer düzenlenmesi gerektiğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına talepte bulunduğunu bildirdi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, yurt dışındaki gurbetçi vatandaşların Kütahya ve komşu illere daha rahat ulaşması için Zafer Havalimanı'na özelikle Almanya, Hollanda ve Danimarka’dan doğrudan seferler düzenlenmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına talepte bulunduğunu bildirdi.

Kasap, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya Zafer Havalimanı'nın yap işlet devret modeliyle Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak bölgesine hizmet verilmesi amacıyla kurulduğunu hatırlattı.

Çok sayıda gurbetçi ailenin yaz aylarında ve belli dönemlerde Türkiye’ye yakınlarını ziyarete ve tatile geldiğine işaret eden Kasap, şunları kaydetti:

"Almanya, Hollanda ve Danimarka'da çalışan çok sayıda gurbetçi aile yaz aylarında, öğrenciler de sömestre ve oradaki Noel tatillerinde Türkiye'ye yakınlarını ziyarete ve tatile gelmektedirler. Bu aileler çoğunlukla İstanbul ve İzmir'deki havalimanlarını tercih ediyor ancak aktarmalı olarak ya da karayoluyla bu havalimanlarından Kütahya ve çevre illere gelebiliyorlar. Gurbetçilerimizi mağdur etmemek için en az haftada bir gün olmak üzere bu ülkelerden doğrudan Kütahya'ya seferler düzenlenmesi ve bu seferlerden dolayı Uşak ve Afyonkarahisar gibi illerimizdeki gurbetçilerimiz için de kolaylık sağlanacağı aşikardır. Bu gerekçelerle Zafer Havalimanı'na Avrupa'nın bu üç ülkesinden gerekli uçuşların sağlanmasını ve bakanlığı bu konu hakkında harekete geçmeye çağırıyorum."

Bu haber toplam 3189 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim