• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Mitiga Havalimanı'nın güvenliği milislerden alındı

Mitiga Havalimanı'nın güvenliği milislerden alındı
Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nın güvenliğinin, "Özel Caydırıcı Güç" adlı milis güçten alınarak, Merkezi Emniyet Güçleri'ne verildiğini açıkladı.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), başkent Trablus'taki Mitiga Havalimanı'nın güvenliğinin, bünyesinde gönüllülerin de bulunduğu "Özel Caydırıcı Güç" adlı milis güçten alınarak, Merkezi Emniyet Güçleri'ne verildiğini açıkladı.

UMH İçişleri Bakanı Abdusselam Aşur, Mitiga Havalimanı'nda Ulaştırma Bakanı Vekili Hişam Buşukeyvat ile düzenlediği basın toplantısında, yapılan yeni düzenlemeler kapsamında havalimanının güvenliğinin bakanlığa bağlı "Özel Caydırıcı Güç"ten alınarak, yine bakanlığa bağlı Merkezi Emniyet Güçleri'ne teslim edildiğini belirtti.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın talimatıyla havalimanında yeni güvenlik düzenlemeleri yapıldığına işaret eden Aşur, "Havalimanında emniyeti sağlayan güçleri yeniden düzenlemeye başladığımız mesajını vermek için buradayız." dedi.

Aşur, "Dün kurulan Çatışmaları Önleme Gücü de saldırıların tekrarlanmaması için havalimanının güvenliği ve korumasında bizimle olacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ulaştırma Bakanı Vekili Hişam Buşukeyvat, Mitiga Havalimanı'nda bir süredir uçuşların durduğunu hatırlatarak, düzenlemelerin uzun sürmeyeceğini, çalışmalar tamamlandıktan sonra uçuşların yeniden başlayacağını aktardı.

"Özel Caydırıcı Güç" bünyesinde sivil ve gönüllüleri barındırırken, Merkezi Emniyet Güçleri ise İçişleri Bakanlığına bağlı düzenli polis gücünden oluşuyor.

Başkentte güvenlik düzenlemeleri için harekete geçen UMH Başkanlık Konseyi, dün Trablus'ta çatışmaları önlemek ve emniyeti sağlamak için "Çatışmaları Önleme Gücü" adı altında yeni bir güç oluşturmuştu.

UMH Başkanlık Konseyinin başkentte güvenlik için kullandığı milis güçlerinin, merkezi yönetimin emirleri dışında hareket etmesi şiddet olaylarının tırmanmasına yol açmıştı.

Bu haber toplam 1719 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim