• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.6924
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Doha'yla Riyad arasında 20 ay sonra ilk direkt uçuş

Doha'yla Riyad arasında 20 ay sonra ilk direkt uçuş
Suudi Arabistan'ın Katar'la diplomatik ilişkilerini kesmesinden 20 ay sonra Doha ile Riyad arasında ilk direkt uçuş yapıldı.

Uçuş izleme sitelerinden alınan veriler, Suudi Arabistan'ın 'terörizme destek vermekle' suçladığı Katar'la ilişkilerini kesmesinden beri ülkelerin başkentleri Doha ve Riyad arasında ilk direkt uçuşun yapıldığını gösteriyor.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'u Doha'dan Riyad'a ulaştıran uçağın bu rotayı izlemesinde, Rusya'nın ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Ortadoğu'yla ilgili çalışmalar yapan Rus siyaset bilimci Yuriy Barmin, Lavrov'un Doha'dan Riyad'a uçmasına, Suudi Arabistan'ın karşı çıktığını fakat Rusya'nın 'dediğim dedikçi' davranması neticesinde rotanın değiştirilmediğini yazdı.

​Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Suudi Arabistan'da Kral Selman bin Abdülaziz'le bir araya gelmiş, ancak Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye'de öldürülmesinin sorumlusu olarak görülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüşmemişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise Kaşıkçı cinayetinin, Lavrov'la Suudi Kral'ın görüşmesinde ele alınan konulardan birisi olmadığını söylemişti. Bogdanov, görüşmede Suriye ve Yemen'deki krizler gibi çeşitli konuların ele alındığını belirtip, bunun 'kapsamlı ve ruhu bakımından çok olumlu bir görüşme' olduğunu kaydetmişti.

Bu arada Lavrov'un Körfez ülkeleri turu, Suriye'nin Arap Birliği üyeliğine yeniden kabul edilmesinin tartışıldığı bir döneme denk geliyor. Nitekim Rus Dışişleri Bakanı da tur kapsamında Katar ve Suudi Arabistan'da yaptığı görüşmelerinin ardından da Suriye'nin Arap Birliği'ne geri kabul edilmesinin 'örgütün çıkarları için gerekli olduğu' vurgusunu yapmıştı.

 
 
Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim