• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye-Çin seferleri ikiye katlanacak

Türkiye-Çin seferleri ikiye katlanacak
Çin ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirten Pekin Büyükelçisi Emin Önen, "Eğer Çin'in bugününü düşünürsek treni kaçırırız, en az 10 yıl sonrasına bakmalıyız" dedi

Dünyanın en büyük ticaret hacmine sahip ülkesi Çin ile Türkiye'nin toplam ticareti, potansiyelin çok altında kalınca ikili ilişkiler için hızlıca adımlar atılmaya başlandı. İkili ilişkiler için gelecekte atılacak adımları anlatan Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, "Eğitimden sağlığa, ticaretten spora, kültürden sanata, tüm bu alanlarda iki ülke birbirini daha da yakından tanımalı, işbirliği alanları güncellenmeli" dedi.

10 YIL SONRASINA BAKMALIYIZ

Önen, "Siyaset ve ticaretin odak noktası Batı'dan Asya Pasifik'e doğru kaymakta. Biz eğer Çin'in bugününü düşünürsek treni kaçırırız, en az 10 yıl sonrasına bakmak zorundayız. Ancak o zaman Çin'deki büyük ivmeleri bir ucundan tutabiliriz. Çin, çok önemli bir kalkınma hamlesine imza atmış bir yer. Burası artık sadece üreten bir yer değil, aynı zamanda tüketen bir toplum. O yüzden de biz artık 'Ne alırım'a değil, 'Ne satarım'a odaklanmalıyız ve Çin uzak bir yer değil" şeklinde konuştu.

Küresel piyasalardan borçlanırken alternatif kaynak olarak kullanılacak Çin'in panda bonosu hakkında da bilgi veren Önen, yakın zamanda bu alanda da olumlu adımlar geleceğini belirtti. Uzakdoğu diye diye bölgenin zihinlerde uzak hale getirildiğini belirten Önen, "Çin uzak değil, yakın pazar. Burada hala masada olabileceğimiz, karar alma mekanizmalarında yer alabileceğimiz birçok fırsat var" dedi. Önen, Çin'de açılan Türkçe bölüm sayısının her geçen gün arttığına işaret etti.

UÇUŞ SAYISI İKİYE KATLANACAK

İlişkilerigeliştirmek adına yoğun çaba harcadıklarını belirten Önen, özellikle turizmi geliştirmek için her sene bir organizasyon yapma hedefinde olduklarını aktardı. Önen, THY'nin Çin'in farklı iki şehrinden Xian ve Xiamen'den uçması için girişimde bulunduklarını ve olumlu cevap aldıklarını söyledi. Önen, China Southern'in Wuhan-İstanbul ve Sichuan Havayolları'nın Cengdu-İstanbul uçuşlarına başlayacağını, Onur Air'ın uçuşlara başlamasının çok yaklaştığını söyledi. Önen, "Şu an haftada Çin-İstanbul arasında 34 uçuşumuz var, başlaması planlanan uçuşlarla birlikte 20-25 sefer artışı sağlanacak. Hedefimiz şu an ki uçuş sayısını ikiye katlamak" dedi.

Bu haber toplam 1819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim