• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

THY, Zonguldak Havalimanı'na test inişi yaptı

THY, Zonguldak Havalimanı'na test inişi yaptı
Zonguldak Havaalanı’nda uçuşların yeniden yapılabilmesi amacıyla THY’ye ait TK6942 sayılı uçak iniş yaptı.

Geçtiğimiz günlerde DHMİ’den gelen 5 kişilik teknik ekip tarafından havaalanına kurulan ILS siteminin ardından bugün deneme uçuşu yapılmıştı.

İstanbul’dan kalkan teknik uçuş ekibini Zonguldak Valisi adına Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, THY Bölge Müdürü Savaş Karaçam, Zonguldaklılar Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, Avrupa Zonguldaklılar Derneği temsilcisi Dr. Bünyamin Altundal ile birlikte basın mensupları ve vatandaşlar karşıladı.

Uçuş nedeniyle Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, şu açıklamaları yaptı: “THY`nin bölgemize uçuşlar yapması için uzun süredir büyük uğraşlar verildi. Bizler gerek Almanya`dan gerek Zonguldak`tan bu konuyu yetkililer, ilgili sivil toplum kuruluşları ve dernek yöneticileri ile yakından takip ettik. Bugün de bu emeklerimizin karşılığını aldık ve ilk uçuş gerçekleşti. Bölgemize hayırlı olmasını ve Zonguldak halkının uçuşlara sahip çıkacağını umduğumu buradan belirtmek istiyorum. 16 Haziran`dan itibaren başlayacak Düsseldorf – Zonguldak uçuşlarının da doluluk oranları daha şimdiden çok iyi. Gurbetçi vatandaşlarımıza da hayırlı olsun.”

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, tarihi bir gün yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını belirterek kısa sürede tarifeli seferlerin başlayacağını kaydetti.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de sosyal medya hesabından kokpitten çekilen bir videoyu paylaşarak "Zonguldak'a merhaba dedik" notunu paylaştı.

thy_zonguldak_havalimani_test_ucusu.jpg

thy_zonguldak_havalimani_test_ucusu_bilal_eksi-001.png

Bu haber toplam 2330 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim