• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

THY'nin 'rüya uçağı' ABD'de

THY'nin 'rüya uçağı' ABD'de
THY'nin kısa süre önce filosuna kattığı yeni Boeing 787-9 Dreamliner yolcu uçağı, ilk İstanbul-Washington seferini gerçekleştirdi.

İngiltere'nin düşük tarifeli havayolu şirketi easyJet'in en az bir uçağının yanyana dizili arkalıksız koltuklarla sefer yaptığı görüntülendi. 

EasyJet'in Londra-Luton'dan Cenevre'ye uçan U2 2051 sayılı seferinde bir yolcunun arkalığı olmayan, ama güvenlik kemeri bulunan koltuklardan birinde otururken görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. 

Matthew Harris isimli bir şirket yöneticisi, paylaşımında, easyJet'in arkalıksız koltuklarıyla İrlanda'nın düşük tarifeli havayolu şirketi Ryanair'i bile geçtiğini dile getirdi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nı (EASA) etiketleyerek durumu şikayet eden Harris, Cenevre Havaalanı ve easyJet'i de etkileyerek "Buna nasıl izin verilebilir" diye sordu. 

 

 

Türk Hava Yollarının (THY) kısa süre önce filosuna kattığı yeni "Boeing 787-9 Dreamliner" yolcu uçağı, ilk İstanbul-Washington seferini gerçekleştirdi.

THY'nin filosuna kısa süre önce katılan ve "rüya uçak" olarak nitelendirilen 787-9 Dreamliner, İstanbul Havalimanından aldığı ilk yolcularını Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'na indirdi.

Havalimanına alkışlarla ilk inişini yapan uçak, pistte itfaiye araçlarının "su takı" töreniyle karşılandı.

THY yetkilileri, İstanbul'dan tamamen dolu olarak gelen ilk 787-9 Dreamliner'ın Washington'dan tamamen dolu olarak İstanbul'a döneceğini belirtti.

"Bizim için çok özel ve anlamlı bir gün"

787-9 Dreamliner'ın ilk İstanbul-Washington seferiyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan THY Washington Müdürü Özer Güler, yaşadıkları mutluluk ve heyecanı anlattı.

Güler, "Bugün bizim için gerçekten çok özel ve anlamlı bir gün. İstanbul-Washington seferlerimize eklenen 787-9 Dreamliner ile değerli müşterilerimize daha kaliteli bir hizmet sunabileceğimiz için çok mutlu ve gururluyuz." ifadelerini kullandı.

THY'nin, teslimi için 2017'de Boeing ile görüşmelere başladığı ve geçen yıl 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere anlaştığı 30 B787-9 Dreamliner siparişinin üçüncüsü temmuz ayı sonunda filoya katılmıştı.

THY'nin filosuna katılan ilk "Dreamliner" tipi uçak olan ve Şehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilen uçak, ilk seferini Trabzon'a 8 Temmuz'da gerçekleştirmiş, ilk uluslararası uçuşunu ise 17 Temmuz'da İstanbul'dan Bali'nin başkenti Denpasar'a yapmıştı.

 

 

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim