• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Tüm yurt dışı uçuşları durduruldu

Tüm yurt dışı uçuşları durduruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsüne ilişkin alınan tedbirler kapsamında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yurt dışı uçuşların tamamen sona erdirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda yurtdışı uçuşları tamamen durdurduklarını ve şehirlerarası seyahatleri valilikler iznine bağladıklarını açıkladı. Valiliklerce ileri düzeyde başka tedbirler alınabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında kamuoyuna Corona virüsü salgınıyla mücadelede alınacak yeni tedbirlere ilişkin bilgi verdi. “Hiçbir musibetin bizim gücümüzden büyük olmadığı inancıyla bu hastalıkla mücadelemizi milletimizle birlikte kararlılıkla sürdürüyoruz. İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girildi. Dayanışmamızı ne kadar güçlü çıkarsak Allah’ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarla çıkarız." dedi.

"Devlet olarak biz tedbir alacağız, vatandaş da bireysel tedbirini alacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rehavete kapılmayacağız çünkü karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her vatandaşımın bu hastalığın yol açabileceği vahim sonuçların farkında olduğuna inanıyorum. Bir yandan devlet olarak biz her türlü tedbiri alacağız. Diğer yandan vatandaşlarımızın her biri kendi bireysel tedbirlerini alacak” mesajlarını verdi.

"Stokçuluk yapanlara aldanmayın"

Sonrasında ekonomik tedbir paketiyle yürürlüğe giren uygulamaları anlatan Erdoğan ilaç ve gıda konusunda bir sıkıntı olmadığını, her iki alanda da üretim ve tedarik zincirlerinin aksamadan işlediğini vurguladı.

Hastalıkla mücadelede önem taşıyan test kiti, maske ve eldiven gibi ürünleri Türkiye kendi ürettiği için bu alanda da sıkıntı yaşanmadığını belirten Erdoğan, "Bunların olumsuz dedikodusunu yapanlar var. Sakın bunlara aldanmayın. Stokçuluk yapanlar, karaborsa yapanlar var. Sakın bunlara aldanmayın. Bütün güvenlik güçleriyle sırtlarındayız. Ayrıca gerektiğinde yurtdışından da malzeme tedariki yapıyoruz” dedi.

Artık her Pazartesi günü telekonferans sistemiyle kabine toplantıları gerçekleştirileceğini de kaydeden Erdoğan, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusundaki hayata geçirilecek yeni tedbirleri şöyle açıkladı:

1- Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlı olacak.

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışma sistemine geçilecek.

3- Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulanacak.

4- Piknik, ören yerleri gibi alanlar hafta sonları kapalı olacak, hafta içinde de buralarda toplu olarak bulunulmayacak.

5- Askerler 14 gün karantina kuralına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabii tutulacak.

6- Yurtdışı uçuşlar tamamen durduruldu.

7- Tüm illerde valilikler başkanlığında pandemi kurulları oluşturularak bu şehre mahsus ilave tedbirler kararlaştırılacak.

Bu haber toplam 2075 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim