• BIST 13725.21
  • Altın 6228.82
  • Dolar 46.1311
  • Euro 53.3427
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 16 °C

Uçaklar yakıt kritiğine girdi acil iniş istedi

Uçaklar yakıt kritiğine girdi acil iniş istedi
Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun trafik nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilen THY uçakları yakıt kritiğine girince Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi.

THY uçakları yakıt kritiğine girdi

Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun trafik nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilen THY uçakları yakıt kritiğine girince Atatürk Havalimanı'na yönlendirildi.

Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun trafik nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilen Nürnberg-İstanbul seferini yapan Osmaniye ve Cezayir-İstanbul seferini yapan Selçuk isimli Türk Hava Yolları’na (THY) ait iki uçak, yakıtlarının kritiğe girdiğini belirtince Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaptı. İniş sırasında itfaiye ekipleri ve ambulanslar da hazır bekletildi. TK 1506 sefer sayılı Nürnberg-İstanbul seferini yapan TC-JPG kuyruk tescilli Airbus A320 tipi Osmaniye isimli uçak, önceki saat 17.25’te Atatürk Havalimanı’na inmek için izin istedi.

Yedek pistte gidemedi

Yoğun trafik nedeniyle uçak, pilotun yedek meydan olarak seçtiği Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. Ancak pilot yakıtı azalınca Atatürk Havalimanı kuleden acil iniş izni istedi. Acil iniş yapan uçak için prosedürler gereği, pist etrafında itfaiye ve ambulanslar hazır bekletildi.

Acil iniş yapan Nurnberg uçağının hemen ardından saat 18.35’te inmesi beklenen Cezayir uçağı da havada yakıtının bitmesi tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

‘Park yerimiz yok’ dendi

Atatürk Havalimanı’ndaki yoğunluk nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilen uçağın pilotu Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan “Park yerimiz yok” cevabı alınca, Atatürk Havalimanı’ndan acil iniş izni istemek zorunda kaldı. THY’nin filosundaki en büyük uçaklardan olan Airbus A340 tipi Selçuk isimli uçak için de yine itfaiye ve ambulanslar hazır tutuldu.

Uçaklar rötar yaptı

Selçuk isimli uçak sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirirken bu sırada havada iniş bekleyen birçok uçak da rötar yaptı. Uzmanlar uçakların acil durum ilan etmesi nedeniyle inişlerinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait itfaiyenin eşlik ettiği, bu nedenle THY’ye 15’er bin dolardan 30 bin dolar fatura gönderileceğine dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim