• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Uçuş okullarında medrese usulü eğitim

Uçuş okullarında medrese usulü eğitim
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Pilotaj Eğitimi Teorik Bilgi Dersleri Usta Öğreticisi Yetkilendirme Talimatı yayımladı.

Uçuş okullarında medrese usulü eğitim

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Pilotaj Eğitimi Teorik Bilgi Dersleri Usta Öğreticisi Yetkilendirme Talimatı yayımladı. Buna göre pilotaj eğitimi veren okullarda deneyimli öğrenci diğer öğrencilere teorik ders verebilecek...

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Uçuş  Eğitim Organizasyonlarında görev yapacak Pilotaj Eğitimi Teorik  Bilgi Dersleri Usta Öğreticilerinin yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenledi.

Talimata göre, pilotaj eğitimi veren uçuş organizasyonlarında SHGM’nin belirlediği niteliklere uyan usta öğrenciler, diğer öğrencilere teorik eğitim verebilecek. Usta öğretici olmak isteyenler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuracak, gerekli şartları taşıdığı takdirde eğitim verme konusunda yetkilendirilecek.

İşte SHMG’nin usta öğreticide aradığı koşullar:

Öğreticinin Nitelikleri

Madde 6 –  (1) Genel Müdürlük tarafından yetkilendirilmiş Uçuş  Eğitim
Organizasyonu tarafından görevlendirilecek öğreticinin yetkilendirilebilmesi için aşağıdaki
şartlar aranır:

a) Eğitim verdiği dil anadili değil ise bu dilde yeterliliğini gösteren ve Genel
Müdürlük tarafından kabul edilebilir belgesinin bulunması.

b) Yirmi bir yaşını tamamlamış olması.

c) Asgari ön lisans mezunu olması.

ç) Yetkilendirileceği teorik bilgi dersi konusunda JAR FCL-1 veya JAR FCL-2
müfredatına hakim olması.

d) Değerlendirme sırasında öğretim yöntemlerinden yararlanma, zamanı etkili kullanma, öğrenci ile iletişim kurabilme, açık anlaşılır ve doğru bir dil kullanma, bilgisini güncel tutma, ders için kaynak gösterme, beden dilini düzgün kullanma gibi temel eğitmenlik nitelik ve becerilerine sahip olduğunu bu Talimat kapsamında oluşturulan değerlendirme komisyonuna kanıtlaması.

e) Pilotlar için yetkilendirileceği derse uygun PPL, CPL veya ATPL lisansı olması ve başvuru tarihi itibariyle lisansın askıya alınmamış veya iptal edilmemiş olması. (Başvuru tarihinde lisansın süresi sona ermiş olabilir).

f) Yetkilendirileceği dersle ilgili Ek-1’e uygun alınmış kurs bitirme belgesi ve/veya bu dersle ilgili sivil havacılık meslek grubunda çalıştığına ilişkin varsa bir belgeye sahip olması.

g) Dersi  İngilizce verecek olan öğretici adayının, Türkçe terminolojiye hakim olması.

(2)  İnsan Performansı ve Limitleri dersini verecek öğreticinin, Tıp Doktoru,
Psikolog veya asgari CPL lisanslı pilot olması gereklidir.

a)  İnsan Performansı ve Limitleri dersini  verecek Tıp Doktoru, ayrıca uçuş tabipliği eğitimi/ havacılık tıbbı eğitimi veya JAR-FCL 3 temel ve ileri düzey eğitimlerinden asgari birine sahip olmalıdır.

b)  İnsan Performansı ve Limitleri dersini verecek Psikolog veya asgari CPL lisanslı pilot ayrıca JAR-FCL 3 ve ICAO Ek-1 konularına hakim ve  İnsan faktörleri ve havacılıkta CRM eğitimi ile uçuş fizyolojisi eğitimine sahip olmalıdır.

(3)  Uçuş  Prensipleri  (081  veya  082)  dersini  verecek  öğretici,  ayrıca  en  az  PPL lisansına sahip pilot veya Havacılık/Uçak/Uzay Mühendisi olmalıdır.

(4) Kütle ve Denge (031) ve Performans (032, 034) derslerini verecek öğretici, eğitimini  verdiği  uçuş    eğitim  organizasyonunda  uçuş eğitim amaçlı kullanılan hava araçlarının kütle ve denge bilgilerine ve hesaplamalarına hakim olmalıdır.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim