• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Yıldırım'ın katılımıyla Kaan Heliport hizmete açıldı

Yıldırım'ın katılımıyla Kaan Heliport hizmete açıldı
Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, düzenlenen bir törenle resmen hizmete açıldı.

İstanbul Ayazağa'da kurulan Türkiye ve Avrasya'nın en büyük helikopter havaalanı Kaan Heliport, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet HAva Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Kaan Air'ı bünyesinde barındıran Başarı Holding'in YÖnetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso, Air Methods CEO'su Aaron Todd ve çok sayıda davetlinin da katıldığı bir törenle açıldı. Açılışa Bakan Binali Yıldırım ve Taner Yıldız helikopter ile geldi.

 
"BİZ ÖNEMLİ BİR EKSİĞİ TAMAMLADIK"
 
Açılışı yapılan helikopter havaalanının sadece Türkiye'nin değil Avrasya bölgesinin de en büyük heliportu olma özelliği taşıdığına işaret eden Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, "Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ikinci ve üçüncü faz yatırımlarımızı gerçekleştirerek, 50 helikopter kapasitesine ulaşmak" dedi. Yıldız, "Ancak en büyük eksiğimiz altyapı. Helikopterlerin iniş kalkış yapacakları helipad-helikopter pistlerinin yanı sıra hangarlama ve bakım hizmetleri sunacak heliportlara ihtiyacımız var. Biz Kaan Heliport'u İstanbul'un merkezine kurarak bu konuda önemli bir eksiği tamamladığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Agusta Westland Şirketi Başkan Yardımcısı Emilio Dalmasso da, İstanbul'dan Ankara'ya 40 dakikada uçulmasının çok büyük bir imkan olduğunu ifade ederek,
 
Türkiye'de hava taşımacılığı alanında ciddi bir pazarın bulunduğunu söyledi. Hava taşımacılığının turizm, sağlık, yangın ve asayiş gözetleme gibi farklı
 
alanlara hizmet edebildiğini vurgulayan Dalmasso, "Güçlü bir ülke olma yolunda olan ülkenizin her alanda bu imkanları kullanacağına inanıyorum" dedi.
 
Kaan Air ile ortak bir şirket kuran, dünyanın en büyük helikopter işletmecilerinden Air Metods'un CEO'su Aaron Todd ise, bu tesislerin Türkiye'nin kaliteye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi ve açılışı Kaan Heliport'un Avrupa'nın askeri olmayan en büyük heliport alanı olduğunu da ifade etti.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da geçmişte imrenerek bakılan ve hayal edilen şeylerin artık Türkiye'de de gerçeğe dönüşmesinin gurur verici olduğunu ifade ederek, "Bundan seneler önce yurtdışından gelen bir turist hastalandığı zaman sigortası ambulans uçak ya da helikopter gönderdi diye gıpta ile bakardık. Şimdi yapılan çalışmalarla biz de hastalarımızı helikopterlerle gerekli sağlık kuruluşlarına sevk edebiliyoruz. Bu gerçekten mutluluk verici bir olay. İnsanımız artık kendine değer verildiğini fark eder hale geldi. Bu tesislerin de herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 
"THY NEREDEYDİ, NEREYE GELDİ"
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Türkiye'nin heliport ihtiyacının asgari 300 olduğunu belirterek, "Şuanda 123 tane belgelendirme
 
işlemi yapılan var. Halihazırda hizmet veren de 50 heliportumuz var, 173 heliport yapar. Daha yolun yarısındayız ama çalışmaya ve teşvik etmeye devam ediyoruz" dedi.
 
Yıldırım, Türkiye'nin havacılıkta dünyanın aksine büyümelerin hep iki haneli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"Dünya havacılığı ortalama yüzde 5'in altında büyürken, Türkiye üst üste 4 kat büyüdü. 25 noktaya uçuş yapıyorduk, şimdi 48 noktaya iç hatlarda uçuş yapıyoruz. İki nokta arasında dolaşıyorduk büyükşehirlerde, şimdi 7 farklı noktadan uçuş yapıyoruz. Çapraz uçuşları da yapar hale geldik. İç ve dış hat yolcu sayımız 118 milyona çıktı. Dış hat nokta sayısı ise 175'e çıktı. 9 yılda bu gelişmeyi sağlamamızın en önemli nedenlerinin başında ülkede ortaya konulan güven ve istikrar ve güçlü siyasi irade geliyor" diye konuştu.
 
Yıldırım, "THY 75 yıllık şirket ama niye sadece THY olsun, bu fırsatı başkalarına da verelim" dediklerinde gelen eleştirilere değinerek, ''Bakanım, her gelen bakan bunu söyler ama bir ay sonrada THY'nin kılına dokundurmaz, dediler. Türkiye buna alışık değildi. Türkiye serbest rekabete uyum sağlayamadı. O korumacı anlayış tekrar kurumları serbest rekabetten izole eder hale geldi. Hatta 'Bakan THY'yi bitirmeye karar verdi' diye şikayette bulunuldu. 'Siz hiç endişe etmeyin' Benle bağınız olmasın. Geleceğinizi, projelerinizi siz yapın. Adam alacaksanız veya çıkaracaksanız bana sormayın' dedim" şeklinde konuştu.
 
Çin seyahatinden dönerken meydana gelen bir uçak arızasından sonra yaşadıkları bürokrasiyi hatırlatan Yıldırım, "Vaktin nakit olduğu havacılık sektöründe böyle marka olamazsınız. Bu olaydan sonra 'THY'nin yüzde 51'i mutlaka devletin elinden çıkmalı' diye karar verdik. O dönemde pazar yapının yüzde 99'u THY'deydi 8 milyon yolcu taşıyordu. Şimdi Yüzde 51'i THY'nin elinde 30 milyonun üzerinde yolcu taşıyor. THY nerdeydi, nereye geldi- Hiç adı olamayan şirketler önemli pazar payına sahip oldu. Onlar da THY markasının güçlenmesine neden oldu. Kendileri de piyasada bir yer edindi. Kim kazandı? Herkes kazandı, Türkiye kazandı. Seyahat eden 118 milyon insan kazandı" dedi.
 
0.20120906174447.jpg
 
kaan1.jpg
 
kaan2.jpg
 
kaan4.jpg
 
kaan5.jpg
 
kaan6.jpg
 
kaan7.jpg
 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2265 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim