• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Moskova-Şam uçağından silah sistemleri çıktı

Moskova-Şam uçağından silah sistemleri çıktı
Türk yetkililer, 'askeri kargo taşıdığı' istihbaratı üzerine, Moskova-Şam seferi yapan uçağı F-16'lar eşliğinde Esenboğa'ya indirdi. Uçakta, askeri amaçlı haberleşme cihazları bulunurken, bazı parçaların silah sistemlerinde kullanılabileceği değerlendiril

 

Türkiye-Suriye krizi havaya taşındı. Kargosunda silah taşıdığından şüphelenilen Suriye Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Türkiye hava sahası üzerindeyken Türk F-16'ları tarafından Ankara'ya indirildi. Yetkililer, Suriye yolcu uçağında silah sistemi parçası olduğu anlaşılan malzemeler ile askeri amaçlı haberleşme cihazları bulunduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Sivil uçuşlarda bildirim yapılması gerekip de olması meşru olan unsurlar dışında unsurlar var" dedi.  
 
Gerginlik üzerine Dışişleri Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne "acil" kodlu uyarı gönderdi.
 
Bakanlık, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi nedeniyle Türk uçaklarının bu hava sahasını kullanmamalarını istedi.
 
Bunun üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bütün havayolu şirketlerine acil kodlu yazı gönderdi, "Suriye hava sahasında uçağınız varsa derhal rotasını çevirin" dedi.
 
Bu gelişmelerin yaşandığı dakikalarda 35 yolcusuyla Moskova-Şam seferini yapan Suriye uçağı Türk hava sahası üzerindeyken kargosunda silah bulunduğu şüphesiyle saat 17.30'da Ankara Esenboğa Havaalanı'na indirildi.
 
Aynı saatlerde Cidde'ye hac uçuşu yapmak üzere Bursa'dan kalkan THY uçağı da Suriye hava sahasının kapanması nedeniyle Adana'ya indi.
 
Yetkililer, Suriye yolcu uçağında silah sistemi parçası olduğu anlaşılan malzemeler ile askeri amaçlı haberleşme cihazları bulunduğunu açıkladı.
 
UÇAK YOLCULARLA BİRLİKTE SURİYE'YE GÖNDERİLDİ
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağına ilişkin, "Sivil uçuşlarda bildirim yapılması gerekip de olması meşru olan unsurlar dışında unsurlar var. Bizim için mahzur telakki edilebilecek unsurlar var" dedi.
 
Davutoğlu, "Uçağın yolcularıyla birlikte gitmesine izin veriyoruz. Uçaktaki malzemeleri hem incelemelerin sürmesi hem de daha sonraki işlemler için elimizde tutuyoruz. Yolcuların mağdur olmaması için, yolcuların yolculuklarına devam etmesi için izin vereceğiz. Ancak malzemeye el koyuyoruz. Malzemeyi Türkiye’de tutacağız, incelemelerimiz de sürüyor, bazı bulgular da söz konusu'' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1985 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim