• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Hamdi Topçu, gelecek planları anlattı

Hamdi Topçu, gelecek planları anlattı
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin gelecek planlarını dün akşam katıldığı bir televizyon programında anlattı.

THY'nin dünyada uçuş noktası bakımından şu anda lider konumda olduğunu hatırlatan Topçu, yakın bir zamanda 32 ülkeye daha uçuş gerçekleştirileceğini söyledi.

Topçu, şunları söyledi:
 
"2003 yılında 64 uçakla yönetimi devraldık. 11 uçağın da filodan çıkmasıyla 53 uçakla operasyon yapmak zorunda kaldık. THY, bu sayıyla bölgesel bir hava yolu şirketiydi ve hiçbir sıralamada yeri yoktu. 10 milyona yakın yolcu taşıyordu ve bunların çoğu iç hatlardaydı.
 
2006'da 100'üncü uçağın törenini yaparken, bazı eleştiriler aldık. Bugün 200'üncü uçak geldi. Geçen 10 yılda hepsi bizi teyit etti, bizi haklı çıkardı. Şu anda yüzde 74'lük doluluk oranıyla uçmaktayız.
 
Açtığımız hiçbir hattı da kapatmadık. Şu anda da yönetim kurulu kararı alınmış 40 tane açılacak hattımız var. Şu anda 90 ülkeyle dünyada en çok ülkeye uçan hava yolu şirketiyiz. Şehir olarak 5'inci sıradayız. 32 ülke de sırada şu anda. Bunu da eklediğimiz zaman, 88 ülkeyle ikinci olan Air France'la arayı iyice açmış olacağız.
 
Son 10 yılın bilançocuna baktımızda hiçbir zarar yazmadık ve hiçbir devlet imkanından faydalanmadık.
 
'LUFTHANSA İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYACAĞIZ'
 
Topçu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Erdoğan'a teklifiyle gündeme gelen THY-Lufthansa ortaklığına da değindi.
 
Konuyla ilgili daha önceden görüşmeler yaptıklarını aktaran Topçu, şöyle devam etti:
 
"Zaten Lufthansa ile ortak bir şirketimiz var, SunExpress... Bütün görüşmeleimizi zaten ortak yapıyorduk. Lufthansa ile halen ortak uçuşlarımız var.
 
Bu konuları görüşüyoruz, 'daha ileri gidebilir miyiz' diye. Kendileri 'bir adım daha atmak istiyoruz' dediklerinde THY'de yüzde 49 hissesi bulunan devletin karar vereceğini söyledik.
 
Büyük bir ihtimalle bunu Başbakanımıza ilettiler. Biz de işbirliğinden yanayız. İşbirlik de her tarafın kazanacağı bir model olur.
 
Lufthansa büyük bir holding, THY'de onun boyutunda olmasa da süratle büyüyor. Birleşmeden kastımız, iki şirketin tüzel kişiliklerinin kaldırılması değil. İşbirliklerimizi nasıl ileri götürebileceğimizi, önümüzdeki aydan itibaren konuşmaya başlayacağız."
 
'İSTANBUL'UN YENİ HAVAALANINA İHTİYACI VAR'
 
İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanı için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını hatırlatan Topçu, "Bize yeni havalimanının 2016 yılında faaliyete geçeceği söylendi. Başbakanımız daha çabuk tamamlanmasını istiyor ancak bir inşaat süresi var sonuçta. İstanbul'un çok acil böyle bir havalimanına ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1329 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim