• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Türk Hava Yolları kapatma kararı aldı

Türk Hava Yolları kapatma kararı aldı
Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Jet'in Ankara merkezli uçuşlarında, pilot ve hostes gereksinimini, Sun Express üzerinden karşılamaya başladı.

Bu nedenle Ankara ofisinde görevli 300 dolayında pilot ve hostes boşa çıktı. THY, pilot ve hosteslere ofisin kapatılacağını belirterek, "Ya 31 Aralık'a kadar İstanbul'a gelin. İstanbul'da işe başlayın. Ya da sözleşmeniz iptal edilecek" dedi. THY'nin alt markası olan Anadolu Jet, Ankara merkezli olarak seferler gerçekleştiriyor. Bu nedenle Ankara'da 300 dolayında pilot ve hostes istihdam ediliyor.

'KIŞ ORTASINDA ZOR BİR DURUM'
 
Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, THY'nin çalışanlara 10 Aralık'a kadar süre verdiğini ancak bunun birkaç gün esnetilebileceğini belirterek, "İstanbul'a gidemeyeceklerini bildirenlerin, iş akitleri 31 Aralık'ta feshedilecek. Zor bir durum. Olayın sosyal boyutu bulunuyor. Düşünün kışın ortasında insanlara 'başka bir şehirde çalışacaksınız' deniliyor. Sonuçta, aileler parçalanıyor. İstanbul'un geçim koşulları ağır. Keyfi bir tutumla ticari kararlar alınıyor" dedi. Yağcı, Ankara merkezli uçuşlar sona erdirildiği için toplu sözleşmenin 8. maddesinin işletildiğini belirterek, "Kapatma ya da faaliyet durdurma halinde çalışanların başka bir departmanda aynı koşullarda istihdamı zorunludur" diye konuştu.
 
'BAZI HATLAR BORA JET'E DEVREDİLDİ'
 
Tokat, Uşak, Çanakkale gibi bazı uçuş noktalarının Bora Jet'e devredildiğini hatırlatan Yağcı, bu devir nedeniyle de bazı çalışanların mağdur olduğunu söyledi. Yağcı, THY'nin bu kararına karşı eylem yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Yolcuların mağdur olmaması ve hizmetin durmaması için bu yönde bir düşüncemiz olmadı" dedi.
 
Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim