• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İnternetten uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler

İnternetten uçak bileti alırken dikkat edilmesi gerekenler
İnternetin hayatımıza getirdiği kolaylıklar saymakla bitmiyor. Bunlardan biri de istediğimiz ürünü veya hizmeti oturduğumuz yerden alabilme lüksümüz.

Eskiden çarşı pazar gezerek baktığımız ürünlere şimdi bir tıkla ulaşabiliyor, birkaç dokunuşla fiyat kıyaslamaları yapabiliyoruz. Artık bilet almak için hava yolu firmasının ofisine gitmeye gerek yok. Hava yolu firmalarının internet siteleri ve pek çok hava yolu firmasıyla anlaşmalı karşılaştırma sitelerinden en hızlı ve pratik şekilde ucuza uçak bileti alabilirsiniz.

Yalnız uçak bileti alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu konulara özen göstererek hem daha ucuz uçak bileti almış olur, hem de daha güvenli ve rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Öncelikle Uçak bileti satın aldığınız firmaların TÜRSAB’a üye olmasına dikkat edin.

Kampanyalı biletleri yakalayın
Uçak firmaları bazı dönemler eşi benzeri olmayan promosyonlara imza atarak uygun fiyata uçak biletleri sunar. Bu kampanyaları takip ederek ucuz bilet alma şansını yakalayabilirsiniz. Ancak kampanyayı kaçırsanız üzülmeyin, erken rezervasyon ile uçak biletini ucuza getirebilirsiniz. Uygun fiyata bulduğunuz bileti bir iki hafta öncesinden rezervasyonlu olarak ayırtabilir, uçuş tarihiniz netleşince biletinizi alabilirsiniz.

Tarihe ve saate dikkat edin
Uçak bileti alırken seçtiğiniz tarihe, saate iniş ve kalkış noktalarına dikkat edin. Gerekirse bir kez daha gözden geçirin. Yanlış gün ve saatte almayı istemezsiniz değil mi?

Gidiş-dönüşü aynı anda alarak daha ucuza getirin
Gidiş ve dönüş uçuşunu bir arada almanız sizin için daha karlı olacaktır. Böylece  biletiniz hem daha ucuza gelir hem da daha planlı hareket etmiş olursunuz.

Biletin sınıfına ve özelliklerine dikkat edin
Aldığınız biletin sınıfına ve özelliklerine dikkat edin. Örneğin promosyonlu biletlerde değişiklik ve iade yapılamaz şeklinde ibareler bulunabilir. Kimi biletlerde ise değişiklik olup iade olmayabilir. Biletinizin değiştirilemeyeceğini bilmelisiniz. Böylece olası bir problemde sorun yaşamamış olursunuz. Eğer imkanınız varsa esnek biletleri tercih etmeye bakın. Bu şekilde biletinizin tarihi veya saatinde değişiklik yapabilirsiniz.

3D güvenli ödeme seçeneğini kullanın
Eğer biletinizi internet üzerinden alacaksanız, firmanın web sitesinde 3D güvenlik  seçeneği olup olmadığını kontrol edin.3D ödeme sistemiyle web sitelerinden güvenle uçak bileti alabilirsiniz.

İnternetten uçak bileti alırken bu noktalara dikkat ettiğinizde, herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Rahat ve kaliteli bir hizmet almak için en güvendiğiniz ve daha önce deneyip memnun kaldığınız hava yolu firmasından alışveriş yapın. Böylece keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Uygun fiyata uçak bileti arıyorsanız, Atlasjet, THY, Pegasus, Anadolujet gibi havayolu firmalarının ucuz uçak biletlerini bulabileceğiniz ucakbileti.com’u ziyaret edebilirsiniz.

http://www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim