• BIST 9645.02
  • Altın 2405.599
  • Dolar 32.5923
  • Euro 34.7813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Yüksekova Havalimanı açıldı

Yüksekova Havalimanı açıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın Açılış Töreni'nde havalimanının adının Selahaddin Eyyubi olacağını açıkladı. Başbakan'dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan da önemli açıklamalarda bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’ne yapılan Yüksekova Havalimanı bugün itibariyle hizmete başladı. 

Havalimanının ilk yolcuları bu sabah 08.15'de Türk Hava Yolları'nın TK2670 sefer sayılı TC-JUB tescilli Airbus A319 tipi uçağıyla geldiler. Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadılar.

İlk yolcuları karşılayanlar arasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan da bulundu. Yüksekova Havalimanı'na inen yolcular çiçeklerle karşılandı.

Yüksekova Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, eski ve yeni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlarının yanı sıra çok sayıda devlet yetkilisinin katılımıyla açılış kurdelesinin kesiminden sonra resmen açıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Yüksekova Havalimanı'nın Açılış Töreni'nde havalimanının adının Selahaddin Eyyubi olacağını açıkladı. Başbakan'dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan da önemli açıklamalarda bulundu.

DAVUTOĞLU: HAVALİMANININ ADI SELAHADDİN EYYUBİ

Havalimanı açılışında ilk olarak konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:
“Çanakkale’de nasıl ecdadımız omuz omuza yürümüşse nasıl Selahattin Eyyubi Kudüs’e inancımız için yürümüşse biz de geleceğe beraber yürüyeceğiz.

Biz kilimlerimizin desenlerinin birleşmesi gibi ülkemizin her santimetrekaresini birbirine ebediyen Hakkari kilimi gibi kılmaya geliyoruz.

Denizin üzerine havalimanı yapacak kudrete bir devletimiz var. Ülkemizin hiçbir coğrafyası birbirine ırak olmayacak.

2002’de Ak Parti hareketi başlarken ilk mitingi burada yapılmıştı. Biz de ilk mitingimizi burada yapacaktık ama havalimanı yetişsin ve hediyemizle birlikte mitingimizi yapalım dedik.
Bugün resmi imzasını atıp da geldim. Üzümlü kapısı da hayırlı olsun.

Hedefimiz Yüksekova’yı sadece Hakkari’nin değil çevre ülkelerin de merkezi kılmak.
Bu dağları şenlendireceğiz, bu yaylaları bereketlendireceğiz. Yüksekova’da kayak tesisi yapılması ifade edildi. Buraları barış diyarı yapacağız.

Biraz önce sayın cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Birlik beraberlik denince akla kim gelir. Yüksekova’ya öyle bir isim verelim ki herkes bizim liderimiz desin. İnşallah Havalimanı’na bu mesajı vermek için ve Kudüs ebediyen Müslümanlarındır demek için Selahaddin Eyyubi adını vermeye karar verdik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şunları söyledi: “Hakkari, Selahaddin Eyyubi havalimanı ile geleceğe farklı yürüyor.

Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanının maalesef açamadık. Ne diyorlardı. Buraya uçak ile asker gelecekmiş. Askerin her türlü aracı var. Gelmek istediğinde zaten gelir.

Bu havalimanı esas Hakkarili kardeşime lazımdı. Niye yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar. Havalimanının inşasını engellemeye çalışmak Hakkari’ye ihanettir. İstiyorlar ki Hakkarili kardeşim buraya sıkışsın kalsın. Biz işte bu oyunu bozduk. Buranın yapımı çok çileli oldu zor oldu. Başbakan olarak Hakkari’ye beş kez geldim. Cumhurbaşkanı olarak ilk kez geliyorum.”

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim